ENCE näytti toistamiseen osaamistaan Nukessa.

ENCE:n osalta BLAST Pro Series: São Paulo 2019 -turnauksen neljäs vastustaja oli tähtipelaajista koottu FaZe Clan. Kohtaaminen oli ENCE:n kannalta kriittinen, sillä joukkueella oli ennen taistelun alkua takanaan kaksi voittoa ja yksi tappio.

Lue myös: ENCE:n tie Brasiliassa – miltä näyttää suomalaisten alkulohko?

Molemmille päivän toinen Nuke

CT-puolella pelannut FaZe onnistui nappaamaan pistoolikierroksen itselleen. Tästä alkoi rinta rinnan käyty kamppailu, jossa kumpikaan ei pystynyt saamaan kaulaa toiseen joukkueeseen. Lopulta ENCE kuitenkin onnistui karkaamaan 6-5 tilanteeseen, josta jatko olikin pelkkää laskettelua kierroksen loppuun asti ja puolet vaihdettiin lukemin 9-6.

CT-puolelle pyörähtänyt ENCE jatkoi kylmän rauhallista toteuttamista ja teknisistä ongelmista huolimatta suomalaisjoukkueen painostus jatkui. FaZe ei onnistunut pysäyttämään ENCE:n vyöryä ja ottelu päättyi pistein 16-9.

Kaikki eväät kärkisijoille

Kokonaisuutena turnaus on sujunut ENCE:n osalta erinomaisesti. Suomalaiskokoonpanon myllytyksessä kukistuivat brasilialainen MIBR, sekä ruotsalainen Ninjas in Pyjamas. Vaikka ENCE hävisikin kohtaamisensa Astralista vastaan, ei kotimainen kärkijoukkue kaatunut ilman raivokasta taistelua.

Seuraavaksi ENCE:n tielle asettuu yhdysvaltalainen Team Liquid ja kyseinen joukkue on jo kauan tanssahdellut maailmantilaston toisella sijalla. Tiimit kohtasivat jo aikaisemmin IEM Katowice -turnauksen merkeissä. Liquid koki tuolloin kirvelevän tappion, joten joukkueella on nyt hyvä mahdollisuus revanssiin.

Blast Pro Series -turnaukseen osallistuu kaikkiaan kuusi huippujoukkuetta ja tiimien välisessä lohkovaiheessa jokainen tiimeistä taistelee toisiaan vastaan ”paras yhdestä” -formaatilla. Kaikista osallistujista kaksi menestyneintä kokoonpanoa jatkavat luonnollisesti finaaliotteluun.

Tarkempaa tietoa turnauksesta voit lukea täältä.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli