BLAST Pro Series São Paulo on kuuden huippujoukkueen välinen CS:GO-turnaus. Suomalainen ENCE on mukana tavoittelemassa osuutta peräti 250000 euron palkintopotista.

Kaikki Brasiliassa nähtävistä joukkueista ovat HLTV-rankingin kahdeksan parhaan joukossa. Kaikki joukkueet olivat myös kolme viikkoa sitten ESL Katowice Major 2019 -turnauksen pudotuspeleissä.

Pohjoismaista kynäriosaamista turnauksessa esittelevät ENCEn lisäksi tanskalainen Astralis ja ruotsalainen Ninjas in Pyjamas. Paikallisten suosikista ei ole epäselvyyttä, kun Made in Brasil (MIBR) pelaa turnauksessa legendaarisen — kaksi Major-turnausta voittaneen — brassikokoonpanonsa voimin.

Pohjoisamerikkalainen Team Liquid ja eurooppalaispelaajista koostuva FaZe Clan lähtivät Major-turnauksista sekavin tunnelmin. Liquidille kaavailtiin jo unelmafinaalia Astralista vastaan, mutta matka katkesi yllättäen jo puolivälierässä ENCEä vastaan. FaZe Clan rimpuili itsensä pudotuspeleihin pitkälti tulivoimansa ansiosta. Tässä turnauksessa joukkueen on herättävä myös taktisesti, sillä tulivoimassa kukaan ei anna tasoitusta.

Ennakkosuosikista ei epäselvyyttä

Astralis pelasi Major-turnauksen pudotuspeleissä kolmea BLAST-joukkuetta vastaan. NiP, MIBR ja ENCE yrittivät kukin vuorollaan, mutta kukaan ei voittanut Astralista vastaan karttaakaan. Vakuuttavista pudotuspeleistä huolimatta Astralis on yllätettävissä yksittäisessä kartassa, kuten Renegades osoitti Major-turnauksen New Legends -vaiheessa.

Turnausformaatissa kuusi joukkuetta pelaavat keskenään “paras yhdestä”-formaatilla. Jokaiselle joukkueelle kertyy siis yhteensä viisi ottelua ja lohkovaiheen kaksi parasta joukkuetta kohtaa lauantaina “paras kolmesta”-formaatilla pelattavassa finaalissa. Tanskalaiset ovat kenties koko CS:GO-historian paras joukkue, mutta turnausformaatti antaa muillekin mahdollisuuden.

BLAST Premier 💥

@BLASTPremier
Here's the final leaderboard.

@natusvincere and @NiPGaming will play the Grand Final. @astralisgg will go to the BLAST Stand-Off.

Stay with us!

#BLASTProSeries #Copenhagen

Astraliksen edellinen todellinen kompurointi tapahtui marraskuussa, kun he hävisivät BLAST-kiertueen turnauksessa Kööpenhaminassa sekä Na’Via että Ninjas in Pyjamasia vastaan. Tappioiden myötä he jäivät finaalin ulkopuolelle ja tanskalaisyleisö joutui tyytymään suosikkiensa suorituksiin näytösottelussa. Hyvä kuitenkin muistuttaa, että kaikissa neljässä edellisessä BLAST-tapahtumassa Astralis on pelannut yhteensä 20 lohkopeliä ja voittanut niistä peräti 17.

Finaaliin tunkua

Astralis on varmin finalisti ja toisesta finaalipaikasta tiukkaa taistelua käyvät maailmanrankingin kakkonen Team Liquid, nelonen ENCE ja kuutonen MIBR. Team Liquid on jo saanut ikuisen kakkosen leiman, vaikka se voittikin Astraliksen tänä vuonna iBUYPOWER Masters IV -turnauksen finaalissa. Useiden ongelmien vaivaama turnaus juuri Major-turnauksen alla ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen mittari, vaan Liquidin on näytettävä pystyvänsä kaatamaan Astralis Jake “Stewie2k” Yipin kanssa myös “oikeassa” turnauksessa. Pohjoisamerikkalaisten ei tarvitse odottaa kauaa, sillä he pelaavat turnauksen avausottelunsa juurikin tanskalaisia vastaan.

ENCE ryöväsi Liquidin unelmafinaalin Majoreilla ja on turnauksen varmimpia haastajia Astraliksen ylivoimaa vastaan. Edellinen lause olisi kuulostanut täysin absurdilta vielä kuukausi sitten, kun ENCE nousi vaivoin sillasta ja BIG kaatui New Legends -vaiheen ensimmäisessä pudotusottelussa lopulta kartoin 2-1. Suomalaiset olivat kahden kierrostappion päässä 0-3 -poistumisesta ja uusista Minor-karsinnoista. Kovimmassa paikassa onnistuminen ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että ENCE pystyy samanlaisiin ihmetekoihin Brasiliassa.

draken

@drakenCSGO
Once a ninja, always a ninja?
Its nice to be back, even if its temporary.

I wish Dennis the best! ❤️

Ninjas In Pyjamas

@NIP
Dennis "@denniscsgod" Edman takes a break from competitive play due to fatigue. William "@drakenCSGO" Sundin temporarily steps in for upcoming tournaments.

#GONINJAS #CSGO

Finaalipaikka voi irrota kolmella voitolla ja ainakin kahteen pitäisi olla hyvät mahdollisuudet, koska sekä NiP että FaZe ovat erittäin haavoittuvaisia. Ruotsalaisten kokoonpanosta kertaalleen pois potkittu William “draken” Sundin hälytettiin täydennysmieheksi, kun Dennis “dennis” Edman joutui ottamaan taukoa pelaamisesta. FaZe on edelleen liian riippuvainen Nikola “NiKo” Kovacin yksilösuorituksista. Lisäksi on epävarmaa, kuinka pitkään Dauren “AdreN” Kystaubayev tulee vielä pelaamaan joukkueessa. Turnauksen altavastaajat ovat siis selkeät, mutta molemmat joukkueet kykenevät ryöväämään karttoja keneltä tahansa turnauksen joukkueelta.

Kotiyleisönsä edessä pelaava MIBR kompuroi vastikään bulgarialaista Windigoa vastaan Kiinassa pelatun WESG-turnauksen puolivälierissä. Windigo voitti lopulta koko turnauksen ja nappasi itselleen 500000 dollarin pääpalkinnon. Yllätystappioita voi tulla myös omalla mantereella, mutta brassijoukkue jatkanee kotikentällä siitä, mihin Puolassa jäi. Ainoat karttatappiot Katowicen Majoreilla tarjoilivat Cloud9 ja Astralis. Cloud9 sai turnauksen avauskierroksen ottelussa tasoitusta brasilialaisten jatkuvasta rahapulasta ensimmäisellä puoliskolla. Vastaavaa ei pääse kuitenkaan tapahtumaan tässä turnauksessa.

Rahapäivitys hyvään aikaan

Valve muutti viime viikolla ison päivityksensä yhteydessä pelin tappiobonusjärjestelmää siten, että tappiobonus ei enää “resettaudu” 1400 dollariin voitetun kierroksen jälkeen, vaan ainoastaan laskee yhden portaan eli 500 dollaria alaspäin. ENCEn riveissä päivitys on otettu kaksijakoisesti vastaan.

Joona Leppänen

@natu
Really interesting to see how the round loss bonus system changing changes the games. More utility, more better buys, more trading rounds back n forth? I do like the prospect of that.

#CSGO #esportsfi

Aleksi Jalli

@alluCSGO
My two cents regarding the newest update of CSGO
SHOTGUNG PRICE ADJUSTMENT is OK
AUG NERF is not ENOUGH
ECONOMY UPDATE was not NEEDED

Rahamuutoksen myötä peleissä tullaan näkemään enemmän asekierroksia, koska perinteisiä “raharesettejä” tullaan näkemään vähemmän. Aiemmin etenkin huono alku puolustavalla puolella saattoi johtaa lumipallomaisiin tappioputkiin. Yhtä tiukkaa kierrosvoittoa seurasi vajaa osto seuraavalla kierroksella. Häviö voiton jälkeisestä kierroksesta suisti joukkueen pakko-oston kautta täydelle säästölle. Yhdestä tiukasta kierrosvoitosta saatettiin siis rankaista tappiolla jopa kolmesta seuraavasta.

Tappiobonus ei enää nollaannu yhdellä voittokierroksella, joten pakko-ostoa seuraavia täysisäästöjä tullaan näkemään vähemmän etenkin häviöllä olevalta joukkueelta. Enemmän asekierroksia tarkoittaa enemmän kierroksia tasaväkisin asein ja varustein. Murskavoittoja suuntaan tai toiseen tullaan kenties näkemään vähemmän ja yksittäisistä kartoista saadaan tiukempia jännitysnäytelmiä. Päivitys tuli siis hyvään saumaan BLAST-kiertueen kannalta.


BLAST Pro Series: São Paulo 2019

Aikataulu

 • Kuuden joukkueen lohkovaihe 22-23.3.2019
  • Avauskierros alkaa Suomen aikaa 23.3.2019 kello 00:00
  • Joka kierroksella pelataan kolme ottelua samaan aikaan
  • Ottelut ”paras yhdestä”-formaatilla
 • Ei erillisiä pudotuspelejä, lohkon #1 ja #2 finaaliin lauantai-iltana 23.3.2019
  • Finaali pelataan ”paras kolmesta” -formaatilla
 • #3 pelaa näytösottelun valitsemaansa #4-6 joukkuetta vastaan ennen finaalia

Palkinnot:

 • #1: 125000$
 • #2: 50000$
 • #3: 25000$
 • #4: 15000$
 • #5: 10000$
 • #6: 5000$

Striimit:

Joukkueet ja kokoonpanot

Astralis
Nicolai ”device” Reedtz
Peter ”dupreeh” Rasmussen
Andreas ”Xyp9x” Højsleth
Lukas ”gla1ve” Rossander
Emil ”Magisk” Reif
Danny ”zonic” Sørensen (valmentaja)

Team Liquid
Nicholas ”nitr0” Cannella
Jonathan ”EliGE” Jablonowski
Russel ”Twistzz” Van Dulken
Keith ”NAF” Markovic
Jake ”Stewie2K” Yip
Eric ”adreN” Hoag (valmentaja)

MIBR
Gabriel ”FalleN” Toledo
Fernando ”fer” Alvarenga
Marcelo ”coldzera” David
Epitácio ”TACO” de Melo
João ”felps” Vasconcellos
Wilton ”zews” Prado (valmentaja)

ENCE
Aleksi ”allu” Jalli
Aleksi ”Aleksib” Virolainen
Jere ”sergej” Salo
Jani ”Aerial” Jussila
Sami ”xseveN” Laasanen
Slaava ”Twista” Räsänen (valmentaja)

Ninjas in Pyjamas
Patrik ”f0rest” Lindberg
Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund
Fredrik ”REZ” Sterner
Jonas ”Lekr0” Olofsson
William ”draken” Sundin
Faruk ”pita” Pita (valmentaja)

FaZe Clan
Håvard ”rain” Nygaard
Nikola ”NiKo” Kovač
Ladislav ”GuardiaN” Kovács
Olof ”olofmeister” Kajbjer
Dauren ”AdreN” Kystaubayev
Janko ”YNk” Paunović (valmentaja)

Kalle Kareinen

Olen ollut cs:n suurkuluttaja 2000-luvun alkupuolelta asti. Aloitin selostajaurani cs:n parissa vuonna 2016 ja siirryin huhtikuussa 2018 selostamaan Twitchissä kanavalle WeCastFin. Satunnaisesti ääntäni kuulee myös Yle Areenassa ja Elisa Viihteellä. Aloitin urheilutoimittajaopinnot Laajasalon opistossa tammikuussa 2019 ja pyrin tuottamaan cs-sisältöä selostelujen lisäksi myös teksti- ja videomuodossa.