Fortnite on yksi niistä harvoista peleistä, jotka todella tukevat pelaamista kaikkien alustojen kesken. Kaikki taistelevat ja selviytyvät yhdessä, pelasitpa sitten PC:llä, PlayStationilla, Xbox Onella tai Switchillä.

Kuitenkaan aina ei ole ollut näin. Sony ei olisi millään halunnut suostua yhteistyöhön muiden alustojen kanssa. Tämä johti jopa siihen, että Microsoft ja Nintendo tekivät yhteisen mainoskampanjan konsoleiden välisestä pelaamisesta.

Kaiken kiukuttelun jälkeen Sonyn johto taipui ja peli vapautui. Kuitenkin yksi ongelma jäi elämään, nimittäin läjä ylimääräisiä tilejä. Pelaaja kun ei aluksi pystynyt edes kirjautumaan samalla tilillä sisään PlayStationilla ja tämän jälkeen muilla konsoleilla. Näin pelaajat joutuivat tekemään vähintään kaksi tiliä, mikäli he halusivat pelata samassa taloudessa esimerkiksi pleikkarilla ja Switchillä.

Tähän turhien tilien sekamelskaan Epic Games tarjoaa vihdoinkin ratkaisun, sillä tilit on nyt mahdollista yhteen liittää. Useamman tilin omistavat pelaajat voivat tuoda kaikki esineet ja V-Bucksit yhden käyttäjänimen alle.

Pelaajan tulee valita itselleen päätili ja tämän jälkeen sivutili, joka katoaa yhdistämisen jälkeen. Yhdistämiseen liittyy kuitenkin joitakin reunaehtoja, esimerkiksi kumpikaan tileistä ei saa olla bännättynä tai poistettuna käytöstä.

Suurin osa tavarasta siirtyy valitulle tilille, mutta esimerkiksi Unreal Marketplacen tavara, Creative Islands ja Save the Worldin edistyminen eivät näin tee.

Tee tilien yhdistäminen Fortniteen täältä.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli