Onko Rasmus ”Rapsu” Virtanen Suomen paras FIFA-pelaaja ilman seuraa? Viihdyttäjänä ja striimaajana tunnetulta Rapsulta löytyy suuri määrä taitoa, mutta häntä ei nähdä pelaamassa kilpailullisesti. eUrheilu.org haastattelee ja ottaa selvää miksi näin on.

Vantaalla asusteleva 25-vuotias on yksi Suomen suurimmista FIFA-sisällöntuottajista. FIFAn lisäksi striimeissä ja Youtube-videoilla nähdään paljon muutakin, mutta virtuaalinen jalkapallo on yksi isoista aiheista.

Useat viikonloput Rapsulla on mennyt FIFA FUT Champions Weekend League -turnausten parissa. Tavoitteena on voittaa 30 ottelusta mahdollisimman monta.

Rasmus on onnistunut FIFA 21:n aikana saamaan kaksi kertaa 27 voittoa eli halutun verified-tilan. Normaaliksi WL-saldoksi yleensä tulee Gold1-Elite3 riippuen siitä, kuinka paljon jaksaa pelata kahdella eri käyttäjällä.

FUT Champions -turnauksissa vastaan on tullut jopa Norjan eSerien -liigan hallitseva mestari Jonas Kvål, mutta myös hän jäi jalkoihin.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Viimeisin FIFA-pro nähtiin viikonloppuna, kun Mjøndalen IF Esportin Vinoth Mohanadasan sai maistaa karvasta kalkkia jatkoajalla.

Upean voittomaalin näet tästä.

Tämän lisäksi Virtanen on osallistunut Telia Esports Seriesin järjestämiin FIFA Northen Community Cup -turnauksiin ja päässyt pitkälle.

Taso riittää, kiinnostusta löytyy, mutta miestä ei kuitenkaan nähdä Veikkausliigan ja Telian järjestämässä eFutisliigassa pelaamassa. Miksi?

– Ehdottomasti tahtotila olisi ollut pelata eFutisliigassa, mutta tällä kertaa yhteydenottoja ei kuulunut, Virtanen kommentoi haastattelussa.

Jos eFutisliigan seurat tarvitsevat uutta pelaajaa tulevaisuudessa, niin oletko kiinnostunut?

– Mielelläni olisin mukana pelaamassa parhaita kotimaisia pelaajia vastaan jos mahdollisuus aukeaa.

Mitkä ovat vahvuudet ja heikkoudet?

– Vahvuuksina pidän ”fiksua” pelaamistani, en pakota pelaamista jos ei ole tarve siihen. Heikkoudet löytyvät jossain määrin mentaalipuolessa ja isojen pelien kokemattomuudessa.

Lue myös: Eelis Hännisen haastattelu

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.