Onko Rasmus ”Rapsu” Virtanen Suomen paras FIFA-pelaaja ilman seuraa? Viihdyttäjänä ja striimaajana tunnetulta Rapsulta löytyy suuri määrä taitoa, mutta häntä ei nähdä pelaamassa kilpailullisesti. eUrheilu.org haastattelee ja ottaa selvää miksi näin on.

Vantaalla asusteleva 25-vuotias on yksi Suomen suurimmista FIFA-sisällöntuottajista. FIFAn lisäksi striimeissä ja Youtube-videoilla nähdään paljon muutakin, mutta virtuaalinen jalkapallo on yksi isoista aiheista.

Useat viikonloput Rapsulla on mennyt FIFA FUT Champions Weekend League -turnausten parissa. Tavoitteena on voittaa 30 ottelusta mahdollisimman monta.

Rasmus on onnistunut FIFA 21:n aikana saamaan kaksi kertaa 27 voittoa eli halutun verified-tilan. Normaaliksi WL-saldoksi yleensä tulee Gold1-Elite3 riippuen siitä, kuinka paljon jaksaa pelata kahdella eri käyttäjällä.

FUT Champions -turnauksissa vastaan on tullut jopa Norjan eSerien -liigan hallitseva mestari Jonas Kvål, mutta myös hän jäi jalkoihin.

Jonas Kvål

@kvaalj
ESERIEN CHAMPION 💛🖤🏆

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Viimeisin FIFA-pro nähtiin viikonloppuna, kun Mjøndalen IF Esportin Vinoth Mohanadasan sai maistaa karvasta kalkkia jatkoajalla.

Upean voittomaalin näet tästä.

Rasmus Virtanen

@rrapsu
Kevyt comeback. #FIFA21

Tämän lisäksi Virtanen on osallistunut Telia Esports Seriesin järjestämiin FIFA Northen Community Cup -turnauksiin ja päässyt pitkälle.

Taso riittää, kiinnostusta löytyy, mutta miestä ei kuitenkaan nähdä Veikkausliigan ja Telian järjestämässä eFutisliigassa pelaamassa. Miksi?

– Ehdottomasti tahtotila olisi ollut pelata eFutisliigassa, mutta tällä kertaa yhteydenottoja ei kuulunut, Virtanen kommentoi haastattelussa.

Jos eFutisliigan seurat tarvitsevat uutta pelaajaa tulevaisuudessa, niin oletko kiinnostunut?

– Mielelläni olisin mukana pelaamassa parhaita kotimaisia pelaajia vastaan jos mahdollisuus aukeaa.

Mitkä ovat vahvuudet ja heikkoudet?

– Vahvuuksina pidän ”fiksua” pelaamistani, en pakota pelaamista jos ei ole tarve siihen. Heikkoudet löytyvät jossain määrin mentaalipuolessa ja isojen pelien kokemattomuudessa.

Lue myös: Eelis Hännisen haastattelu

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.