Kotimaiselta kentältä kuuluu nyt isoja uutisia! Suomen ensimmäinen kilpapelaamisen megatapahtuma Arctic Invitational järjestetään 14. syyskuuta Hartwall Arenalla. Tiedotteessa luvataan, että kyseessä on eräänlainen kotimaisen e-urheiluvuoden huipennus.

Elisa Oyj:n ja Starsquad Event Oy:n järjestämä Arctic Invitational ei ole säästellyt palkintopotissa. Kaikkiaan rahaa on nimittäin tarjolla jopa kansainvälisellä tasolla paljon, eli 100,000 euroa. Arctic Invitationalin pääpelinä on luonnollisesti Counter-Strike: Global Offensive, mutta tapahtuman yhteydessä pelataan myös Elisan ja Hatchin operoima mobiilipelikiertueen finaali.

Tapahtumaan kutsutaan yhteensä kolme joukkuetta maailmalta, joilla kaikilla on taustalla kansainvälistä menestystä. Valitettavasti tarkempaa tietoa kutsutuista tiimeistä ei ole vielä saatavilla. Neljäs joukkue puolestaan taistelee tiensä tapahtumaan kotimaisten karsintojen kautta, joita järjestetään mm. LanTrekissä ja Vectoramassa.

Arctic Invitational

@ArcticInv
Arctic Invitational!

💰100 000€
🔫CS:GO
📨3 international teams
⚔️1 Finnish team
📌Hartwall Arena, Helsinki, Finland
📅14.9.2019
More info coming up.
starsquad.fi/sponsorointita…

#CSGO #esportsfi #arcticinvitational #5gliiga @ElisaOyj @starsquad_fi @HatchDotLive

”Odotamme kovatasoista tapahtumaa, jossa haastajajoukkueelle tarjoutuu mahdollisuus kohdata e-urheilun terävintä kärkeä. Meille on tärkeää auttaa suomalaisia e-urheilijoita kasvamaan ja kehittymään kohti kansainvälistä tasoa ja uraa”, kommentoi Elisan urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnan vastaava Mika Lepistö.

Jo pelkästään paikkana Hartwall Arena on niin valtava, ettei kotimaisessa kilpapeliskenessä ole vastaavaa nähty:

”Hartwall Arena antaa hienot puitteet Suomen ensimmäiselle areenaluokan e-urheilutapahtumalle. Areenan tekniikkaa hyödynnetään e-urheilussa ennennäkemättömällä tavalla”, kommentoi Starsquad Eventin toimitusjohtaja Olli-Pekka Villa.

Lainaukset ovat Starsquad Event Oy:n tiedotteesta.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli