Suomalainen ENCE voitti saksalaisen BIG:n Major-turnauksen ensimmäisessä pudotusottelussa kartoin 2-1 (5-16, 16-14, 16-10). Voitto tarkoittaa, että ENCE jatkaa turnausta lauantaina ja heidän ei tarvitse karsia seuraavaan Major-turnaukseen.

ENCE heräsi riittävän ajoissa ja saksalainen BIG kaatui kartoin 2-1. Ilman voittoja Puolassa jäänyt saksalaisjoukkue joutuu hakemaan vauhtia karsinnoista Berliinissä pelattavaan seuraavaan Major-turnaukseen.

ENCE:llä oli todella vaikea alku ja saksalaisten karttavalinta Dust2 meni täysin saksalaisten komennossa. ENCE voitti viisi kierrosta oltuaan tappiolla 0-8, mutta ilonaiheet loppuivat siihen. Kartta päättyi saksalaisten voittoon peräti kierroksin 16-5.

Hidas herääminen

Myös suomalaisten oma karttavalinta Train alkoi nihkeästi. BIG voitti puolustavalla puolella peräti seitsemän ensimmäistä kierrosta ennen kuin ENCE sai pelinsä kulkemaan. Suomalaiset saivat hyvän otteen pelistä ja puolia vaihdettiin saksalaisten johtaessa enää 8-7.

ENCE heräsi puolustavalla puolella taistelemaan viimeistään ollessaan tappiolla 10-14. Suomalaiset voittivat tiukassa paikassa huikeasti kuusi kierrosta putkeen ja kartta päättyi ENCE:lle 16-14. Karttavoittojen tasoituttua siirryttiin Overpassin puolelle.

ENCE

@ENCE
CS || GGWP we take Train @ence 16-14 @BIGCLANgg and our journey at IEM Katowice Major continues. Decider is Overpass 💪

LIVE HERE 📺 ence.gg/article/iem-ka…

#EZ4ENCE #IEM

Overpass aloitettiin ENCE:n puolustaessa ja BIG:n hyökätessä. ENCE voitti pistoolikierroksen ensimmäistä ja viimeistä kertaa ottelusarjan aikana. Aiemmissa kartoissa huonon alun saaneet suomalaiset ottivat tällä kertaa tukevan 6-0 johdon. BIG sai hetkellisesti otetta ja voitti kolme kierrosta putkeen, kunnes ENCE rullasi tukevaan 11-4 -puoliaikajohtoon.

BIG sai puolustuspuolelleen hyvän alun voittaen kolme ensimmäistä kierrosta, mutta sitten ENCE otti komennon takaisin. Kun ENCE oli jyrännyt jo tilanteeseen 13-7, saksalaiset saivat taas muutaman kierroksen ajaksi otteen takaisin. Saksalaisten riskipeli B-pommipaikalla ei kuitenkaan kannattanut, ENCE voitti seuraavan kierroksen ja jyräsi lopulta helpohkoon karttavoittoon lukemin 16-10.

ENCE

@ENCE
With that victory we also secure a spot at the NEXT Majors Challenger stage

#EZ4ENCE #IEM

Yllättävä sankari

ENCE:n suurin sankari oli huikean ottelun pelannut Sami ”xseveN” Laasanen, joka pelasi kolme karttaa kovalla HLTV-ratingillä 1.27. Normaalisti xseveN majailee tilastoissa vähemmän mairittelevissa lukemissa tukiroolistaan johtuen. Myös Jani ”Aerial” Jussila pystyi nostamaan tasoaan, kun sitä eniten tarvittiin.

Nuori tähtipelaaja Jere ”sergej” Salo pelasi tilastojen mukaan tavallista heikomman ottelun, mutta etenkin Trainissä hän voitti puolustavalla puolella kaksi todella tärkeää 1v2-tilannetta ENCE:n ollessa tappiolla 9-13 ja 11-14.

Voiton myötä ENCE juhlii sekä turnauksen jatkumista että paikkaa seuraaville Majoreille. Heidän pelinsä jatkuvat lauantaina. Kellonaika ja vastustaja selviävät myöhemmin tänään.

Kalle Kareinen

Olen ollut cs:n suurkuluttaja 2000-luvun alkupuolelta asti. Aloitin selostajaurani cs:n parissa vuonna 2016 ja siirryin huhtikuussa 2018 selostamaan Twitchissä kanavalle WeCastFin. Satunnaisesti ääntäni kuulee myös Yle Areenassa ja Elisa Viihteellä. Aloitin urheilutoimittajaopinnot Laajasalon opistossa tammikuussa 2019 ja pyrin tuottamaan cs-sisältöä selostelujen lisäksi myös teksti- ja videomuodossa.