ENCE on voittanut maailmantilaston kakkosjoukkue Team Liquidin New Champions Stagen puolivälierässä lukemin 2-0! Suomalaisjoukkueella on tällä hetkellä kaikki mahdollisuudet Major-turnauksen 500 000 dollarin pääpalkintoon!

New Champions Stage käytiin valtavan 10 000 henkisen yleisön edessä ja tilanne oli kokonaisuutena historiallinen. Suomalaisjoukkue kun ei ole koskaan päässyt Major-turnauksen kahdeksan parhaan tiimin joukkoon. Ennen kohtaamista Team Liquid painotti, että heidän tärkein pääottelunsa käydään Astralista vastaan. ENCE pääsi todistamaan, että ylpeys käy lankeamuksen edellä.

Mirage oli ENCE:n heiniä

Ensimmäinen kartta oli ENCE:n valitsema Mirage, jossa suomalaisjoukkueella on erinomainen 82 voittoprosentti. Pelin avasi terroristeilla pelannut ENCE loistavalla aloituksella ja jenkkijoukkue joutui heti säästelemään ostoksissaan. Kättelyssä vaikutti siltä, että ENCE pystyi pelaamaan erinomaisella maltilla ilman kummempia hötkyilyjä ja yleisö kannusti raivokkaasti eurooppalaista joukkuetta.

Kuitenkin Liquid näytti heti tiukkaa osaamista ja tiimi onnistui esimerkiksi ottamaan yhden kierroksen itselleen pelkillä pistooleilla. Äärimmäisen tiukan taistelun jälkeen suomalaiset voittivat ensimmäisen puoliskon itselleen 8-7.

Seuraavalla puoliskolla Liquidin pokka alkoi pettämään ja kartan loppua kohden joukkue alkoi osoittamaan hermostumisen merkkejä. ENCE osoitti, että Mirage on heidän heiniään ja tilanteessa 15-11 Jere ”sergej” Salo otti itselleen loistavalla pelaamisella kolme frägiä ja ENCE vei ensimmäisen kartan itselleen.

ENCE

@ENCE
CS || Mirage is OUR territory 🔥

ENCE 16 @TeamLiquid 11 to open up
the series in the quarter-final 😱

Inferno up next ➡️

LIVE: twitch.tv/esl_csgo

#EZ4ENCE #IEM

Inferno oli nimensä veroinen

Seuraava kartta oli Team Liquidin valitsema Inferno, jossa joukkueen voittoprosentti on kohtuulliset 67. Aluksi CT-puolella pelannut ENCE onnistui ottamaan kaulan Liquidia vastaan, mutta Liquid pyöräytti pöydän itselleen ja ensimmäinen puolisko päättyi lopulta karmein 10-5 lukemin Liquidin hyväksi.

Seuraavaksi ENCE onnistui ottamaan itselleen pistoolikierroksen voiton, mutta muuten puolisko oli selkeästi Liquidin hallussa. ENCE löysi lopulta itsensä 8-15 tilanteesta, mutta suomalaistiimi taisteli viimeiseen asti tuiman päättäväisesti. Tästä seurasi uskomaton tuhkimotarina ja ENCE nousi lukemiin 15-15.

Käsittämättömän tiukan ja hienon taistelun jälkeen ENCE onnistui ohittamaan Liquidin ja kohtaaminen päättyi lukemin 19-16!

Seuraavana vastassa NaVi

ENCE jatkaa taistelua seuraavaksi semifinaalissa ja tiimi kohtaa Natus Vincere -joukkueen. Liquid ei kuitenkaan joudu lähtemään tyhjin tassuin kotiin, sillä tappiosta huolimatta tiimi palkitaan 35 000 dollarilla ja kutsulla seuraavan Major-turnauksen New Legends Stagelle.

ENCE

@ENCE
THE UPSET IS REAL, THE PICK EMS ARE RUINED 🔥🔥🔥

Massive comeback from the boys on Inferno seals the deal. 😱

ENCE 19
@TeamLiquid 16
Series 2-0

#EZ4ENCE #IEM

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli