Kiinan Chongqingissa järjestetyn WESG 2018 Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen voitti yllätysnimi Windigo Gaming.

Windigo Gaming yllätti kaikki nappaamalla itselleen World Electronic Sports -tapahtuman CS:GO-turnauksen kärkisijan. Vasta vuonna 2017 perustettu kokoonpano on pitkään liitänyt tutkan alla ja vasta nyt joukkue pääsi näyttämään kyntensä koko maailmalle. Tehtävää kuitenkin helpotti se, etteivät maailman kärkijoukkueet osallistuneet turnaukseen. Esimerkiksi Astralis, Team Liquid ja ENCE jättivät tapahtuman välistä.

Missään nimessä tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Windigon vastustajat olisivat olleet mitään helppoja nakkeja. Päinvastoin, pudotuspeleissä joukkue kohtasi ensin MIBR:n – joka on maailmantilaston viidenneksi kovin joukkue – ja semifinaalissa eteen asettui G2. Finaalissa Windigo kohtasi puolalaisen AGO Esportsin, joka on myös vähemmän tunnettu ja melko tuore joukkue.

Turnausvoitolla Windigo Gaming kuittasi itselleen mehevän 500 000 dollarin palkintopotin.

Lue myös: ENCE sai kutsun Brasiliaan – Jättää kuitenkin rahakkaan WESG-turnauksen väliin

BetwayCS2

@BetwayCSGO
How do you think the @WindigoGG boys are feeling this morning?

Champions of the WESG World Finals and $500,000 richer! 😍

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli