Astralis on voittanut loppuottelun suomalaista ENCE:ä vastaan lukemin 2-0. Samalla tanskalaisjoukkue kuittasi itselleen IEM Katowice Major -turnauksen mestaruuden.

Astralis voitti suomalaisen ENCE:n IEM Katowice Major -turnauksen loppuottelussa. Tappiosta huolimatta ENCE on tehnyt jotain sellaista mihin yksikään toinen kotimainen joukkue ei ole pystynyt sijoittumalla toiseksi Major-turnauksessa.

Train – Loppukiri ei auttanut

Ensimmäinen kartta oli ENCE:n valitsema Train. CT-puolella pelannut Astralis dominoi kartan ensimmäistä puoliskoa, antamatta suomalaistiimille tilaa hengittää. Puolet vaihdettiin tilanteessa 11-4. Vasta vaihdon jälkeen ENCE onnistui pääsemään mukaan toimintaan, mutta lopun kiri ei riittänyt. Kartta päättyi 16-11 Astraliksen voittoon.

ENCE

@ENCE
CS || @astralisgg takes the first map 16-11 over @ence in the #IEM Katowice grand final. It's 1-0 for the Danes but it's not over yet. Next we're heading to Inferno. Time to start up the comeback machine!

Coverage: ence.gg/article/iem-ka…

#EZ4ENCE #esportsfi #IEM

Verilöyly alkaa

Seuraavaksi taistelu siirtyi Astraliksen valitsemaan Infernoon, jossa tanskalaisjoukkue otti itselleen pistoolikierroksen voiton ENCE:n agressiivisesta aloituksesta huolimatta. Tästä voimistuneena Astralis aloitti kammottavan verilöylyn suomalaiskokoonpanoa vastaan ja ENCE onnistui saamaan ensimmäisen kierrosvoittonsa vasta tilanteessa 10-1.

Astraliksen pelaaminen oli lähes maagista, suomalaispelaajat tuntuivat löytyvän savuista huolimatta ja kudit löysivät tiensä maaliin. Tästä huolimatta ENCE:n hymy ei tuntunut hyytyvän, vaikka puolet vaihdettiin tilanteessa 14-1.

T-puolella pelannut ENCE onnistui ottamaan itselleen pistoolikierroksen voiton. Pari onnistunutta kierrosta ei kuitenkaan riittänyt ja Astralis sinetöi kartan, ottelun ja turnauksen lukemin 16-4.

ENCE on kulkenut hienon matkan

Suomalainen kokoonpano on kulkenut uskomattoman matkan ja taistellut selkä seinää vasten tiellä kohti huippua. Tappiosta huolimatta ENCE ei joudu lähtemään tyhjin käsin kotiin, vaan tiimi palkitaan hopeasijasta yhteensä 150 000 dollarilla. Astralis sen sijaan nettoaa mestaruudestaan 500 000 dollaria.

Turnauksen aikana ENCE näytti voimansa maailman kahta kärkitiimiä, Team Liquidia ja Natus Vincereä vastaan. Vain se maailman tilaston ykkösjoukkue jäi lopulta lyömättä.