Tänään maanantaina oli CS:GO-yhteisölle iso päivä, kun ESIC julkaisi ensimmäisen osan valmentajista, jotka saivat bannit katsojabugin hyödyntämisestä.

Maanantaina kello 11.00 Esports Integrity Commission (ESIC) julkaisi mittavan listan valmentajista, jotka ovat saaneet erimittaisia kieltoja kilpailulliseen CS:GO:hon.

Yhteensä 37 valmentajaa tuomittiin. Mukana oli muun muassa ENCEn Slaava ”Twista” Räsänen, Heroicin Nicolai ”HUNDEN” Petersen, mousesportsin Allan ”Rejin” Petersen ja OG:n Casper ”ruggah” Due.

Kaikista isoimman tuomion sai Trickedin Aleksandr ”zoneR” Bogatiryev, joka sai yhteesä yli 36 kuukauden kilpailukiellon.

Huonoja uutisia kantautui myös ENCElle ja OG:lle

ENCEn valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen myönsi aiemmin tässä kuussa käyttäneen katsojabugia uransa aikana, jonka vuoksi ENCE päätti hyllyttää valmentajansa tutkinnan ajaksi.

Lue lisää: ENCE hyllytti CS-valmentajansa – paljasti käyttäneensä kohuttua kamerabugia

Nyt tutkinta on ohi, eikä suomalaisvalmentajaa nähdä ENCEn peräsimessä ainakaan 15 kuukauden aikana. Twista käytti katsojabugia hyödykseen vuonna 2017 iGamen riveissä kahdessa eri ottelussa. Ensin heinäkuussa Krakow Minor-turnauksen suljetuissa karsinnoissa ja syyskuussa Hellcase Cup 6:ssa.

Yhteensä kierroksia, jotka hyödyttivät iGamen otteluita, löytyi yhteenä 53 kappaletta, joista 46 oli Minor-turnauksen suljetuissa karsinnoissa.

Myös OG:n valmentaja Casper ”ruggah” Due sai tuomion katsojabugista. Tanskalaisvalmentaja oli huijannut vuonna 2016, kun hän toimi silloin Dignitaksen valmentajana. Ruggah sai ainoastaan 3,75 kuukauden kiellon, sillä hän käytti ainoastaan yhdellä kierroksella katsojabugia hyödykseen.

Kiellon aikana valmentajat eivät saa olla samassa tilassa tai yhteydessä millään lailla joukkueeseen 15 minuuttia ennen ottelua, eikä sen aikana.

ESIC kertoi julkaisussaan myös, että he ovat tutkineet vasta 20 prosenttia demoista, joita heillä on tallella, joten on odotettavissa, että lisää valmentajakieltoja on tulossa. ESIC julkaisee lokakuun lopussa yhden loppuraportin tutkimuksen lopettamiseksi.

ESIC announces sanctions against 37 individuals in relation to the exploitation of the Spectator Bug.

Only 20% of available data (99,650 demos) has been examined.

ESIC to issue one final report at the end of October to close the investigation.

Lisää aiheesta:

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.