Syyskuu alkoi CS:GO-kentillä myrskyisissä merkeissä, kolmen ammattivalmentajan jäätyä kiinni huijaamisesta virallisissa peleissä. Nyt epäiltyjen listalle on joutunut kaksi valmentajaa lisää.

Liittyy aiheeseen: ESL bannasi kolme CS:GO-valmentajaa bugin hyödyntämisestä – mukana Heroicin Nicolai ”HUNDEN” Petersen

HLTV:n maailmanrankingissa sijalla 6. olevan FURIAN valmentaja Nicholas ”guerri” Nogueira on liitetty meneillä olevaan CS:GO-huijausskandaaliin.

Brasilialaisvalmentajan epäillään käyttäneen kamerabugia yhden kartan ajan, ECS Season 7 -pelissä Complexityä vastaan kesäkuussa 2019. Asian toi esille ESL:n entinen päätuomari Michal Slowinski.

Slowinskin mukaan, tapaus on ilmoitettu eteenpäin FACEIT-pelialustan tutkittavaksi.

Tämän lisäksi, maailmanrankingin sijalla 29. olevan K23:n valmentaja Aset ”Solaar” Sembiyev on myös epäiltyjen listalla. Slowinskin mukaan Solaar käytti kamerabugia hyödykseen Eden Area Malta Vibes Cup 8 -turnauksessa 21 kierroksen ajan.

Slowinski kehotti myös muita bugia käyttäneitä valmentajia myöntämään tekonsa.

”Tulette jäämään kiinni ennemmin tai myöhemmin, ja sitten se on liian myöhäistä. Tämä ei ole uhkaus, tämä on mahdollisuus,” hän sanoi.

Jäämme odottamaan lisätietoja epäiltyjen valmentajien kohtaloista.

PÄIVITYS 5.9.2020 kello 10.30:

K23 on erottanut Aset ”Solaar” Sembiyevin organisaation valmentajan roolista.

Lue myös: Astraliksen Patrick ”es3tag” Hansen joutui huijareiden kohteeksi – menetti kaikki CS:GO-skininsä!

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.