Jatkossa ”skini”-bettailu luokitellaan uhkapelaamiseksi Norjassa, asia selviää reilu viikko sitten julkaistussa tiedotteessa. Tiedotteen mukaan Norjan pelitoimikunta on luokitellut pelinsisäisillä tavaroilla tapahtuvan vedonlyönnin uhkapelaamiseksi, ja tämän seurauksena skinivedonlyöntiä tarjoavia sivustoja saatetaan asettaa syytteeseen jatkossa.

Norjan pelitoimikunta (NGA) on jo toinen eurooppalainen hallintoelin, joka on alkanut puuttua eSports-skenen ympärillä pyörivään vedonlyöntibisnekseen. Viime keskiviikkona 15. marraskuuta, Iso-Britannian vedonlyöntikomissio ilmoitti, että se aikoo puuttua alustojen toimintaan ja kutsui näitä vedonlyöntisivustoja mm. ”loisiksi”.

Norjan pelitoimikunnan mukaan pelinsisäiset tavarat voidaan rinnastaa virtuaalisiin valuuttoihin, ja näin ollen niillä tapahtuva vedonlyönti pitää siirtää samojen säännösten alle, kuin muukin uhkapelaaminen.

Iso-Britanniasta poiketen Norja ei tarjoa lisenssejä uhkapelifirmoille, vaan siellä on vain kaksi valtion hallitsemaa yritystä, joilla on lupa tarjota uhkapelaamista, samaan tapaan, kuin Suomessakin.

Virallisesti Norjan pelitoimikunnan ilmoitus tuleekin poistamaan skinivedonlyönnin kokonaan, epäselvää kuitenkin on se, kuinka vedonlyöntialustoja vastaan tullaan toimimaan tai kuinka internetissä tapahtuvaa vedonlyöntiä voidaan tarkkailla.

Suomessa eSports-vedonlyöntiä tarjoaa Veikkaus. Nähtäväksi jää, onko Suomellakin jatkossa painetta alkaa puuttua skinivedonlyöntiin, varmaa kuitenkin on, että asia tulee nostamaan keskustelua jatkossakin.

Lähteet: lottstift.no, dotesports.com