Counter-Striken virallinen SM-liiga käynnistyy maaliskuun alussa ja on aika tutustua yhteen pelaajaan ja hänen joukkueeseen tarkemmin. Valokeilassa eSM-liigassa pelaava Aleksi Aalto.

Tiistaina eurheilu.org’in valokeilaan pääsee Aleksi ”Alinhox” Aalto. Team DNZ osallistuu eSM-liigaan ja 24-vuotias Alinhox on yksi kokoonpanon pelaajista. Haastattelimme Aleksia tulevaa liigaa koskien.

Aalto on kauppatieteiden opiskelija ja yrittäjä Turusta. FPS-pelien pelaaminen alkoi normaalia myöhempään ja hieman erikoisella tavalla.

– Oon tosi myöhässä herännyt FPS-peleihin. Latasin CS:GOn läppärille 2019 ja siinä pelailin ensimmäiset 300 tuntia touchpadilla, ilman hiirtä. Jengi huutoitki Discordissa, kun kuuli mun setupista ja sain sitä kautta lahjoituksina osia pöytäkoneeseen.

Lue myös: Broky valittiin IEM Katowicen arvokkaimmaksi pelaajaksi

Suomen mestaruusliiga eSM-Liiga pyörähtää käyntiin 1. maaliskuuta ja Team DNZ on yksi A-lohkon joukkueista. Liigan palkintopottina on muhkeat 10 000 euroa ja joukkue saa runkosarjapalkkaa 500 euroa.

A-Lohko

 • Conquer Gaming
 • AHJO Esports
 • TMVG RCTIC
 • TLB
 • BlueWhites
 • LUMI Esports
 • Team DNZ
 • Roots Gaming
 • KOVA Akatemia

Mukana on Suomen parhaita joukkueita, joten helppoa tietä pudotuspeleihin ei ole. Pahinta vastustajaa kysyttäessä Aalto ei nimennyt ketään.

– Tosi mielenkiintoinen lohko napsahti. Paljon jengejä, joita vastaan ei olla vielä koskaan pelattu ja muutama tuttu organisaatio uusituilla rostereilla. Voisi sanoa, että lähdetään lähes jokaiseen otteluun tällä hetkellä lievänä altavastaajana. Ei siis selkeää vastakkainasettelua kenenkään kanssa!

DNZ on organisaationa suht tuore ja kokoonpano on ollut kasassa noin kaksi vuotta. Kerrotko hieman lisää?

– Pojat pelailleet enemmän keskenään, hyppäsin kyytiin vähän myöhemmin. Toiminta on aika struktuuritonta, mutta tärkeintä on, että tilttien välissä on aina vähän hauskaa. Tavoitteena nousta jatkuvasti ylemmäs ja päästä pelaamaan parempia jengejä vastaan.

Keitä nämä pojat ovat?

Team DNZ kokoonpano:

 • Perttu ”cs_pera” Huikuri [IGL/Kapteeni]
 • Aleksi ”Alinhox” Aalto [Support]
 • Miikka ”ShinyZz” Hautaniemi [Rifler]
 • Markus ”Maketin” Hautaniemi [AWP]
 • Sami ”awis” Mikkola [Rifler]

-Tuo viiden core on aika oletus, mutta välillä pelin ulkopuolisten kiireiden vuoksi pitänyt laitella kutsuja varapelaajille. Vaihtopenkillä vuoroa odottavat KooJii ja Smootti.

Lue myös: IEM Katowice 2022 rikkoi katsojaennätyksiä! Katsotuin ei major-turnaus ikinä

Kaksi kautta sitten karsitte Divarista mukaan ESML-liigaan ja edellisellä kaudella taistelitte pudotuspeleihin, jonka avulla saitte nykyisen liigapaikan. Mihin joukkue tähtää eSM-liigan osalta?

– Lähdetään liikkeelle sillä, että pyritään pitämään paikka liigassa. Viime kaudella riitti pudotuspeleihin, mutta isoja askeleita saisi ottaa eteenpäin, jotta nyt tason noustessa pääsee vastaavaan suoritukseen.

Mitkä ovat joukkueen vahvuudet?

– Ehdoton vahvuus on, että ollaan pelattu aika kauan yhdessä. Tutustuin näihin jätkiin oman CS-uran alkutaipaleilla ja he tunsivat toisensa jo pitkältä ajalta. Kaksi meidän pelaajaa on jopa synnytetty saman ihmisen sisältä. G2 Esportsilla on serkukset, meillä veljekset.

Mitä pitäisi parantaa, jotta menestyisitte sarjassa?

– Ihan kaikkea. Toki voitaisiin lähteä ihan perusteista: ei heitetä asetta kaivoon, kun ollaan vähän tappiolla. Uskotaan itseemme niin johan alkaa tippua!

Kuinka usein harjoittelette?

– Meillä on kahdesti viikossa sovitut treenit, joiden päälle 2-3 virallista peliä viikkoon. Tuohon vielä lämmittelyt ja muut harjoituspelit sekä omatoimista kikkojen tankkaamista videoilta. Kyllä siinä tunteja kertyy.

Puhuit lämmittelystä. Miten valmistaudut peleihin?

– TriplaW-taktiikka: Warmup + Wolt-ruoka = Win.

Miten kuvailisit itseäsi pelaajana? Mikä on vahvuutesi?

– Sekoitus IGL:ää, supporttia ja lurkkia. Tykkään callata mid-round strättejä, mutta nyt joukkueessa on toki erillinen pelinsisäinen johtaja, joten sen suhteen voi ottaa vähän rennommin.

– Oma vahvuus on utilityn puolella. Kysy mitä tahansa savua tai popflashia missä tahansa mapissa, meikä hoitaa!

Entä tavoitteet pelaajana?

– Kaikkeni annan ja mennään niin pitkälle kuin ovia aukeaa. Varmasti mahdollisuudet olisi korkeammalle, jos olisi jo 14-kesäisenä avannut koneen. Valmennuspuoli tosin kiinnostaa, ENCE voi soitella, mikäli apuvalmentajan pesti aukeaa!

Kausi käynnistyy teidän osaltanne keskiviikkona, kun vastaan asettuu AHJO Esports. Miten joukkue kaatuu?

– Pitää päästä pelaamaan karttoja, joita ollaan harjoiteltu ja toivoa, että vastustajalla on vielä vähän unihiekkaa silmissä.

Se oli tiukka vääntö, mutta vastustaja vähän koko ajan askeleen edellä. Jatkamme ESEA:ssa 4-4 tilanteesta.

Tällä viikolla on muuten lisää matseja tulossa, kun @esmliiga starttaa. Meidän avausmatsi #DNZ vastaan pelataan keskiviikkona.

#csgofi

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Missä näet DNZ:n vuoden päästä?

– Ollaan myyty osujat Havulle ja pistetty organisaatio konkurssiin, Aalto naurahti.

Tähän loppuun sana on vapaa, joten voit halutessasi lähettää terveiset kotikatsomoihin.

– Kiitos faneille, etenkin koko Lepistöjen perheelle. Tulkaa kahtomaan Mat7te:n striimeistä, kun DNZ sohii servuilla!

Alinhoxia pääset seuraamaan Twitterissä.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Lue lisää sarjasta: Counter-Striken virallinen SM-liiga alkaa tänään – katso lohkot tästä

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!