160 Miljoonan Dollarin turnaus alkoi totaalisella farssilla!

Team Spirit on TI10 Mestari - Voitti yli 18 miljoonaa!

Dota 2 TI10 ensimmäistä päivää ei ole keretty pelata edes loppuun, kun voidaan todeta tämän 160 miljoonan dollarin turnauksen alkaneen totaalisella farssilla. Otteluiden piti alkaa klo 10:00 torstai aamuna, mutta ensimmäinen kierros starttasi vasta puolilta päivin. Tähän päälle amatööritason ongelmat lähetysten äänentason kanssa, niin soppa on aikalailla valmis.

Lue myös: Historiallinen The International 10 käynnistyy tänään – katso infopaketti

Valve on tehnyt jo vuosia yhteistyötä PGL:n kanssa The International turnausten järjestämisen suhteen. Tällä hetkellä pelin seuraajakunta ihmettelee, miksei yhteistyötä tehdä esimerkiksi WePlayn kanssa, ja ihan syystä. The International 10 turnaukseen johtaneet pari viikkoa sekä ensimmäinen päivä ovat olleet produktion kannalta hyvin pitkälti katastrofaalisia.

Turnauksen palkintopotissa on 40 miljoonaa USA:n dollaria, joka tarkoittaa sitä, että pelin yhteistö on käytännössä lahjoittanut Valvelle 160 miljoonaa. 25% niin sanottuun Battle Passiin kätetyistä varoista meni palkintopottiin, joten 40miljoonan päälle yhtiö on saanut n. 120 miljoonaa lahjoituksia. Turnausproduktion järkyttävää laatua voidaan siis pitää vähintäänkin nolona sekä liki anteeksiantamattomana sekoiluna.

Alla muutama Dota 2 fanin tweetti koskien Dota 2 TI10 turnauksen produktion laatua:

Jos Tweetti ei näy voit katsoa sen täältä!

Jos Tweetti ei näy voit katsoa sen täältä!

Aamu alkoi serverien jumittamisella

Kun otteluiden oli määrä alkaa klo 10:00, oli Dota 2 Game Coordinator kaatunut ja käytännössä koko pelin alusta jumissa. Kun serverit vihdoin saatiin toimimaan ja pelit alkamaan, oli muiden, kuin main cast striimien volyymit vain 20% normaalisti volume tasosta. Kun selostajien ääni saatiin kuulumaan, unohdettiin peliäänien nostaminen samalla tasolle. Päivä on ollut siis kaiken kaikkiaan totaalinen sirkus.

Kakku saa kermakuorrutuksensa, kun pelien välissä äänen tasot palaavat takaisin hiljaiselle sen jälkeen, kun niitä on saatu yhden ottelun verran normaalina kuunnella.

Tähän voidaan lisätä Ostos TV:stä tuttu: Eikä siinä vielä kaikki! Otteluiden välille on järjestetty hyvin vähän studio äxöniä, sillä pää striimissäkin tulee pitkiä taukoja. Produktiosta löytyy tusinan verran studiohenkilöitä jotka helposti rytmittämällä saisi koko päivän ajaksi tarjottua katsojille viihdettä, kun yleisöäkään ei paikalle lopulta sallittu.

Joukkueet paikkaavat Valven amatööritason mokailut

Onneksi aurinkokin paistaa tunkiollekkin. Joukkueet ovat tarjonneet jokaisessa ottelussa erittäin laadukasta viihdettä katsojille. Vaikka produktion taso on vienyt osan huomiosta muualle, on jokaisessa otteluparissa nähty erittäin laadukasta Dotaa. Kun ottaa huomioon olosuhteet joissa pelaajat joutuvat suorittamaan (huom. lue: Valve on epäonnistunut täysin – TI10 olosuhteet joukkueille, kuin vankilassa), on jokaiselle TI:ssa pelaavalle pelaajalle sekä organisaatiolle nostettava hattua.

Huominen on uusi päivä. Toivotaan, että tänään torstaina koetut ongelmat eivät toistu, vaan pääsemme oikeasti keskittymään siihen mitä oikeasti haluamme tehdä. Eli Dota 2 The International turnauksen katsomiseen ilman ongelmia!

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.