ESIC toi FBI:n mukaan vedonlyöntirikkomusten tutkintaan, kun pohjoisamerikkalaisia CS:GO-pelaajia tutkitaan ottelumanipulaatioista ”vedonlyöntijärjestöjen” kautta.

ESICin Ian Smith paljasti komission tekevän yhteistyötä Yhdysvaltain keskusrikospoliisin (FBI) kanssa CS:GO-sisällöntuottaja slash32:n YouTube-kanavalle julkaistussa haastattelussa. Tapaus koskee viime vuoden syyskuista ESEA MDL -liigan tapausta, jossa pelaajia syytetään ottelumanipulaatioista.

Lue lisää: CS:GO ESEA MDL -liigassa sopupeliepäily – ESIC tutkii 15 tapausta

Smith kertoi haastattelusta hieman yksityiskohtaisempaa tietoa tapauksesta. Tutkimus koostuu kahdesta eri ”ryhmästä”. Syyttävä sormi osoittaa pelaajiin, jotka ovat lyöneet vetoa itsestään ja toinen ulkopuolisiin ”vedonlyöntijärjestöhin”, jotka ovat lahjoneet pelaajia tekemään ottelumanipulaatioita.

– Työskentelemme jossain määrin FBI:n kanssa, joka on vasta äskeittän perustanut tutkintayksikön urheiluvedonlyöntiin. He ovat hyviä, mutta kokemattomia, koska vedonlyönti ei ole todellakaan ollut Amerikassa iso juttu viime aikoina, Smith kertoi haastattelussa.

Tutkimustulokset tulisi Smithin sanojen mukaan julkistaa 10-14 päivän sisään. Hänen mukaansa ESICillä on ”todella hyviä todisteita” ja että pelaajat tullaan bannaamaan ”hyvin, hyvin pitkäksi ajaksi”.

ESIC toi FBI:n mukaan vedonlyöntirikkomusten tutkintaan:
Tapauksen käsittely alkaa videon kohdasta 20:23

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.

Artikkelikuva: ESIC