Dota 2 ammattilaiset ovat jo vuosia pelanneet kasvavista palkintopoteista, valtavien fanijoukkojen keskellä, eikä loppua näy. Samalla tavalliset pelaajat ovat joutuneet tyytymään jatkuvaan grindaukseen, josta palkkioksi jää vain hieman MMR:ää tiukkojen otteluiden jälkeen. Joukkueita ja pelaajia motivoi ainoastaan korkeamman rankin saavuttaminen.

Kaikki pelaajat eivät voi nousta ammattitasolle, mutta ruotsalainen Epulze.com pyrkii tarjoamaan kaikille mahdollisuuden tienata rahaa pelitaidoillaan, ja samalla hioa niitä huippuunsa jännittävämmän motivaattorin avulla. Sivusto haluaa haastaa perinteisen todennäköisyyteen perustuvan uhkapelaamisen; vain taidot määräävät voittajan. Ennen jokaista ottelua pelaajat lyövät panoksensa tulevalle ottelulle, ja voittanut joukkue luonnollisesti kerää itselleen koko palkintopotin.

Epulze antaa mahdollisuuden haastaa suurisuisen vastustaja vaikka 1v1 taisteluun mid lanella, “put your money where your mouth is” -periaatteella. Sivustolla on tällä hetkellä kolme eri pelimuotoa, 1v1 mid, 2v2 mid, sekä 5v5 ottelut. Täydellä tiimillä pelattavat 5v5 ottelut on tarkoitettu etukäteen muodostetuille joukkueille, mutta 1v1 ja 2v2 otteluita pääsee pelaamaan myös satunnaisten pelaajien kanssa. Rahasta pelaaminen kasvattaa motivaatiota, ja sen kautta mahdollisesti pelaajien ja joukkueiden taitoja.

Yli 18-vuotiaille tarkoitettu Epulze toimii kuin tuomari, se pitää rahapotin ottelun ajan, julistaa voittajan ja ojentaa palkinnon. Pelaajat voivat itse valita kuinka suuria summia he haluavat panostaa otteluihin. Sivustolla pelaavan pelaajan ei kuitenkaan tarvitse olla huippu, vaan Epulze luo ottelut pelaajien tason mukaan. Näin myös vähemmän pelanneet voivat haastaa itsensä ja samalla tienata hieman taskurahaa.

”Epulze toimii kuin tuomari, se pitää rahapotin ottelun ajan, julistaa voittajan ja ojentaa palkinnon.”

Viimeisten viikkojen ajan sivusto on ollut suljetussa kokeilussa. Pelaajat ovat kuitenkin lyöneet otteluihin vetoa jo 16 000 dollarin edestä. Tulevana lauantaina, eli 4.2.2017 ovensa avaavalle sivustolle odotetaan pelaajia sankoin joukoin. Pienellä rahapalkinnolla pelaaminen tulee olemaan mukavaa vaihtelua tavalliseen pelaamiseen, ja on mielenkiintoista seurata alkavatko sivuston palkintopotit kasvaa tulevaisuudessa.

Lisätietoja sivustosta löydät osoitteesta: https://epulze.com/home.