Valven tämän syksyn Dota 2 Major turnaus tullaan järjestämään ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa. Valve ilmoitti maanantaina, että 2016-17 Dota 2 kauden ensimmäien tapahtuma järjestetään Wang Theatrella Bostonissa 7-10. joulukuuta. Turnaus pelataan samalla kaavalla, kuten aiemmatkin Valven Major turnaukset ja se ja joukkueet taistelevat jälleen osuudestaan 3 miljoonan dollarin palkintopotista.

Kuten aiemminkin, 16 joukkuetta ottavat saa tapahtumaan, vaikkei vielä olekaan tiedossa, kuinka monta joukkuetta pääsee turnaukseen mukaan suoraan kutsulla, ja kuinka monta valitaan karsintojen kautta. Turnauksen avoimet karsinnat järjestetään lokakuun 23-26. ja alueelliset karsinnat heti perään 27-30. päivä. Turnauksen alkulohkovaihe pelataan 3-4. joulukuuta.

Toisin kuin aiemmat Valven sponsoroimat turnaukset, Boston Major tulee olemaan ”yhdestä poikki”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelit tulevat olemaan paras kolmesta, mutta pudotuspeleissä hävinneet joukkueet tulevat tippumaan suoraan pois turnauksesta, sillä ”Lower Bracket” eli häviäjien lohko on poistettu.

Valven ilmoituksen perusteella näyttää siltä, että kaikki 16 lohkovaiheeseen päässyttä joukkuetta tulevat pelaamaan pudotuspelivaiheeseen asti. Lohkovaiheen kaavioita ei ole kuitenkaan vielä virallisesti julkaistu, joten Valven mahdollisista sääntömuutoksista ei ole vielä varmuutta.

Vaikka jokainen International turnaus onkn järjestetty TI2:n jälkeen Seattlessa, on tämä ensimmäinen kerta, kun Valve on sponsoroiut Major turnausta Pohjois-Amerikassa. Aiemmat viralliset Major turnaukset on järjestetty Saksassa, Kiinassa ja Filippiineillä. Tulevan turnauksen järjestäjänä toimii PGL, joka hoiti myös Manila Major turnauksen järjestelyt.

Lähde: thescoreesports, Valve