Viisumiongelmat ovat olleet näkyvillä lähes jokaisessa suuremmassa eUrheilu -tapahtumassa. Jälleen kerran yksi joukkue joutuu jättämään väliin suuremman tapahtuman viisumeiden takia – eUrheilu -pelaajat kun eivät voi saada vielä urheilijoille tarkoitettuja viisumeita, jotka helpottaisivat pelaajien liikkumista turnauksiin eri maissa.

Tällä kertaa ongelmasta joutuu kärsimään turkkilainen Space Soldiers, joka selviytyi DreamHack Montreal 2017 Euroopan karsintojen voittoon. Space Soldiers on pyrkinyt jo pitkään nousemaan maailman parhaiden joukkueiden tasolle, mutta sillä on ollut useaan otteeseen ongelmia elintärkeiden pelitapahtumien, kuten tulevan DreamHackin alla.

Joukkueen koordinaattori Ahmed Çayli kommentoi tilannetta seuraavasti: ”Kuten tiedätte, Turkki ei ole osa Euroopan unionia, joten joudumme hakemaan viisumia niin Eurooppalaisiin, kuin Pohjois-Amerikkalaisiin turnauksiin osallistumista varten. Yleensä hakemusten käsittely vie keskimäärin kaksi viikkoa, joten yleensä tarvitsemme vähintään kuukauden aikaa viisumeiden hankkimiselle. Tällä kertaa Turkissa sattuu vielä olemaan viikon kestävä kansallisjuhla, jonka aikana viisumeita ei käsitellä. Tämän takia joudumme jättämään tapahtuman väliin, vaikka mielestäni olemme ansainneet paikan turnauksessa, ja meidän kuuluisi päästä paikalle.”

DreamHack ei ole vielä kommentoinut tilannetta, eikä sitä otetaanko Space Soldiersin tilalle toinen joukkue. Asiasta saadaan todennäköisesti lisätietoa lähipäivinä.

Lähteet: thescoreesports, Space Soldiers