Suomen Palloliiton ja Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL ry) yhdessä järjestämät e-jalkapallon SM-kilpailut ratkaistiin lauantaina 4. helmikuuta.

FIFA 23 -mestaruudesta mittelivät Anton ”Anzinho” Korvenaho, Jesse ”Kossu72” Kosamo, Valtteri ”Valdoboii” Kyrö, ja Joona ”Krompe” Vaajala

Välierät pelattiin paras kahdesta -periaatteella (BO2), missä kahden ottelun yhteismaalit ratkaisivat finaalistit. Ensimmäinen välieräpari oli ”Kossu” ja ”Valdoboii”, jotka aloittivat ensimmäisen otteluparin hurjalla maali-ilottelulla. Ensimmäinen puoliaika päättyi tilanteeseen 3-3. , mutta ottelun toisella puoliajalla Kosamo iski kaksi maalia ja otti ensimmäisen ottelun jälkeen 5-3 johdon. Toisessa osaottelussa ”Kossu” aloitti maalinteon ensimmäisellä puoliajalla ja otti maalin jälkeen myös ottelun hallinnan itselleen. Toisella puoliajalla ”Valdoboii” pääse iskemään kertaalleen, mutta Kosamo lisäsi vielä yhteismaalit 9-4:ään ja otti itselleen finaalipaikan vakuuttavasti.

Toisessa välieräparissa kohtasivat ”Anzinho” ja ”Krompe”. Korvenaho starttasi ottelun vauhdilla ja siirtyi ensimmäisen osaottelun alussa 1-0 johtoon. Maaleja ei nähty ensimmäisellä puoliajalla lisää, eli tauolle siirryttiin ”Anzinhon” 1-0 johdossa. ”Krompe” tasoitti ottelun toisen puoliajan alussa 1-1:teen, mutta Korvenaho kuittasi tasoitusmaalin nopeasti ja otti johtoaseman takaisin. Ottelun lopussa Vaajala tasoitti ottelun 2-2:teen ja toiseen osaotteluun lähdettiin tasatilanteessa.

Toisen osaottelun aloitti paremmin ”Krompe”. Hän siirtyi nopeasti 3-2 johtoon, mutta painostuksen keskellä ”Anzinho” pääsi hieman yllättäen tasoittamaan ottelun. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella pallo pomppi suotuisasti ”Krompen” pelaajien jalkoihin ja pian pallo löytyikin verkon perukoilta ja ”Krompe” siirtyi jälleen johtoon. Aivan puoliajan lopussa ”Anzinho” pääsi tasoittamaan ottelun. Tasoitusmaali ei hetkauttanut ”Krompea” ja hän siirtyi puoliajan alussa 5-4 johtoon. Pian tämän jälkeen Vaajala lisäsi johtoaan pilkulta tilanteeseen 6-4 ja ottelupari näytti jo ratkenneen. ”Anzinho” osoitti kuitenkin huikeaa tahtoa ja nousi lopulta aivan ottelun lopussa 7-7 tasatulokseen, eli ottelupari eteni jatko-otteluun. Jatko-ottelun lopussa ”Krompe” kuittasi taas johdon itselleen ja otti lopulta finaalipaikan itselleen 8-7 lukemin.

Pronssiottelu ratkaistiin yhdellä ottelulla (BO1) ja pronssiottelussa kohtasivat Anton ”Anzinho” Korvenaho ja Valtteri ”Valdoboii” Kyrö.

”Anzinho” teki salamamaalin heti ottelun ensimmäisestä tilanteesta, mutta ”Valdoboii” kuittasi tilanteen miltei heti ja kun molemmat pelaajat iskivät maalit vielä ensimmäisellä puoliajalla, niin puoliajalla siirryttiin 2-2 tasatilanteessa. Toinen puoliaika alkoi myös salamamaalilla, kun ”Anzinho” otti johtopaikan itselleen. Peli rauhoittui hieman tämän jälkeen, mutta ”Valdoboii” pääsi tasoittamaan ottelun 3-3:een. Pelin loppupuolella Korvenaho siirtyi 4-3 johtoon ja otti pronssiottelun voiton itselleen.

Finaali pelattiin paras kolmesta periaatteella (BO3), missä kahdella otteluvoittajalla sai itselleen SM-tittelin. Finaalisarjasta muodostuikin ikimuistoinen trilleri.

Finaalin ensimmäinen puoliaika alkoi tarkkailevasti ja tauolle siirryttiin 0-0 tilanteessa. Toisella puoliajalla kuparinen rikottiin ja ”Krompe” siirtyi 1-0 johtoon. Heti perään Vaajala siirtyi 2-0 johtoon. ”Krompe” iski vielä kerran ja otti ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruudesta.

Toinen finaaliottelu alkoi samalla tavalla tarkkaavaisesti kuin ensimmäinen, mutta puoliajan lopussa ”Krompe” siirtyi 1-0 johtoon. ”Kossu” tasoitti ottelun toisen puoliajan puolivälissä. Ottelun viime hetkillä ”Krompe” siirtyi 2-1 johtoon, mutta ”Kossu” tasoitti ottelun aivan viime sekunneilla ja pitäen näin omat mestaruushaaveensa elossa. Toisen ottelun jatko-ottelun ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Maaleja ei nähty toisella puoliajallakaan ja ottelu ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa. Pilkut vei ”Kossu” ja Suomen mestaruuden ratkaisu siirtyi kolmanteen otteluun.

Ratkaisevassa finaalissa nähtiin nopea avausmaali, kun ”Krompe” siirtyi ensin johtoon 1-0 johtoon. ”Kossu” vastasi tähän kuitenkin iskemällä nopean tasoitusmaalin. Pian tämän jälkeen ”Kossu” siirtyi 2-1 johtoon ja ensimmäistä kertaa kiinni mestaruuspokaaliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei lisämaaleja nähty tauolle siirryttiin ”Kossun” johtoasemassa.

Toisella puoliajalla Kosoma alkoi jäädyttämään ja hidastamaan peliä. Pitkään se näytti toimivan, mutta toisen puoliajan lopussa ”Krompe” tasoitti ottelun. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 2-2, eli ottelu jatkui jatko-ottelulla. ”Kossu” iski heti jatko-ottelun alussa 3-2 maalin. Jatko-ottelun toisella puoliskolla ei nähty lisämaaleja ja Suomen mestariksi kruunattiin Jesse ”Kossu72” Kosamo. Suomen mestaruuden lisäksi ”Kossu” sai voitostaan 1200 €.

– Ollut pettymyksiä viimeiset pari vuotta kotimaan kilpailuissa, niin mikään ei ole tuntunut näin hyvältä pitkään aikaan kuin tämä voitto, Kossu iloitsi Palloliiton verkkosivuilla.

– Ensimmäisenä kiitokset äidille ja broidille tsempeistä, mutta myös niille kaikille muille, jotka on jaksanut kannustaa matkan varrella ja seurata pelejä, jakoi Kosamo tunnustusta tukijoukoille sekä suuripäiselle yleisölle, jota olikin kertynyt liki tuhat henkilöä livelähetystä seuraamaan.

Lähde: Palloliiton verkkosivut