Sopupelit ovat olleet kautta aikojen vitsaus kaikille rahasta pelattaville urheilulajeille. Myös eUrheilussa, varsinkin pienemmissä liigoissa, sopupelit ovat edelleen suuri ongelma.

Tammikuun 16. 2015, selvisi laaja sopupelihuijaus, jossa useat Pohjois-Amerikkalaiset joukkueet olivat hävinneet tahallaan otteluitaan voittaakseen CS:GO skinejä pimeästi. Kaikki sopupelaamisestai kiinni jääneet saivat elinikäisen kiellon kaikkii Valven sponsoroimiin turnauksiin. Monet ihmiset uskoivat, että pelikiellot olisivat lopettaneet epärehellisen pelaamisen. Esports journalisti Richar Lewis on kuitenkin juuri julkaissut artikkelin sopupelaamisesta varsinkin alemmissa Counter-Strike sarjoissa.

Richard Lewiksen mukaan suomalainen Karim ”Tropica” El Amrani on lähestynyt islantilaisen Team Parian omistajaa Stefan “ioswitch” Heestersiä mahdollisesta sopupelin järjestämisestä. Tropica oli ehdottanut, että islantilainen joukkue häviäisi tahallaan Suomelle King of Nordic turnauksessa , sillä ottelun kertoimet olisivat tuoneet huomattavia voittoja vedonlyöjille. Heeters ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen vaan toimitti keskustelun julkisuuteen, mm. Richard Lewikselle.

Tämän jälkeen Richard oli itse ottanut yhteyttä Tropicaan, joka oli avoimesti kertonut useista otteluista, jotka olivat etukäteen sovittu. Tropican omien sanojensa mukaan tämä on tehnyt muutamassa kuukaudessa jopa 10-20 000 dollaria sopupelien järjestämisellä. Todisteeksi sopupelien tuotoista Tropica oli lähettänyt Richardille kuvakaappauksia omasta vedonlyöntihistoriastaan sivustolla.

Tropican väitteiden todenperäisyys ei ole vielä varmaa, mutta ainakin Outlaws, Rush3d ja ChromeGG (KoN Finland) joukkueita epäillään tahallaan häviämisestä King of Nordic turnauksessa. Richard Lewis tekee parhaillaan yhteistyötä in kanssa sopupeliepäilyssä, ainakin Outlaws ja ChromeGG ovat jo kerenneet kiistää epäilyt twitterissä.

Lähteet: rlewisesports.com