Huipputoimittaja kritisoi pelijätti Valvea – ”Valve on kilpailullisen CS:n suurin ongelma”

E-urheilutoimittaja Rod ”Slasher” Breslau puhui Twitterissä suunsa puhtaaksi, kritisoiden Valven toimintaa peliensä e-urheiluskenen parantamiseksi. Myös CS-yhteisö – joka tuntuu taistelevan vain keskenään, eikä toimivan yhdessä skenen hyväksi – sai oman osansa huipputoimittajan kriitiikkiä.

Slasher kertoi pitävänsä pelijättiä pääsyyllisenä kilpailullisen CS:n ongelmiin. Hänen mielestään, Valve jättää tarkoituksella puuttumatta asioihin jotka heidän kuuluisi ratkaista, kuten ”huijaaminen, sopupelit, CSPPA, ESIC, turnausjärjestäjät vs. turnausjärjestäjät, selostajien kohtelu, yms”.

Breslaun mukaan Valven sisäinen yritysrakenne on ja on aina ollut tarkoituksellisesti täysin yhteensopimatonta e-urheilun kanssa. ”Valve on onnistunut tuottamaan pettymyksen molemmille CS:n ja Dotan yhteisöille samanaikaisesti, jotka ovat kaksi suurin e-urheilupeliä. Se on todella vaikuttavaa.”

Hän antoi myös kaksi senttiään CS:GO-yhteisölle, joka on taistellut vuoden 2020 aikana paljon keskenään, milloin mistäkin syystä. ”Sen sijaan että taistelette tuloksetta keskenänne fkn-äänikomentojen suhteen, miten olisi että pelaajat, valmentajat, joukkueen omistajat, liigat, selostajat, CSPPA ja ESIC yhdistyvät kilpailullisen CS:n hyväksi – saadakseen Valve välittämään, koska se on mikä oikeasti merkitsee.”

Valven tekemättömyys peliensä e-urheiluskenen suhteen on hyvin dokumentoitu fakta, pelijätillä kestäen yleensä hyvä tovi antaa lausuntoja, saatikka ratkaisuja mihinkään e-urheiluun liittyvään ongelmaan.

Nähtäväksi jääkin, tuleeko Valven toiminta peliensä e-urheilun parissa ikinä muuttumaan, vai jatkaako pelijätti tulevaisuudessakin CS ja Dota -yhteisöjen raivostuttamista välinpitämättömyydellään.

Liittyy aiheeseen:

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: YouTube-kuvakaappaus


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.