CS:n pelaajayhdistys ja pelaajat nousivat BLASTia vastaan juuri ennen Vitalityn ja mousesportsin välistä ottelua BLAST Premiers Fall Finals -turnauksessa.

CS:GO-ammattilaiset eivät ole tyytyväisiä turnausjärjestäjä BLASTin ja organisaatioiden tekemään sopimukseen, jotka liittyvät äänikomentoihin ja videonäyttötallenteisiin.

Pelaajat päättivät yhdessä olla pelaamatta, ennen kuin jotain konkreettista on tapahtunut. Kahden ja puolin tunnin odottelun jälkeen osapuolet pääsivät jonkunlaiseen sopuun ja ottelu päästiin aloittamaan.

Yksinkertaisuudessaan BLASTin sääntökirja kertoo, että pelaajien täytyy käyttää BLASTin tarjoamaa TeamSpeak-palvelinta ja BLASTilla on oikeus nauhottaa niitä. Sama koskee myös videonäyttötallenteita.

Kaikki joukkueet ovat hyväksyneet kyseiset säännöt, kun ovat osallistuneet turnaukseen.

– Me pelaajat olemme pettyneitä miten BLAST on hoitanut tämän. Olemme yrittäneet olla tekemissä heidän kanssaan, mutta he eivät ole olleet halukkaita tekemään yhteistyötä. He eivät jättäneet meille muuta vaihtoehtoa kuin tehdä tämä. Toivottavasti he kuulevat huolemme tätä kautta, pelaajayhdistyksen lausunnossa kerrottiin.

Pelaajat haluavat, että turnausjärjestäjällä ei ole oikeutta tulla TeamSpeak-palvelimelle ja nauhoittaa niitä, ilman uutta sopimusta, launossa kirjoitettiin.

– BLAST on antanut analyytikoille ja muille pääsyn meidän TeamSpeakkiin, mikä on johtanut tiedon välittämiseen muille tällä alalla, pelaajayhdistys jatkoi.

Kahden ja puolen tunnin odotuksen jälkeen ottelu päästin aloittamaan, kun mousesportsin Chris ”chrisJ” de Jong twiittasi juuri ennen ottelun alkua, että BLAST aikoo keskustella sopimuksesta pelaajayhdistyksen kanssa.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: CSPPA