Somekuuluisuudet ovat lyöneet hynttyyt yhteen hyvän asian edestä. He ovat nimittäin ryhtyneet keräämään rahaa puiden istuttamista varten.

Hankkeen taustalta löytyy YouTube-tähti Jimmy ”MrBeast” Donaldson, joka on vastikään ylittänyt 20 miljoonan seuraajan rajapyykin. Tätä juhlistaakseen hän aloitti kampanjan, jonka tavoitteena on istuttaa yhteensä 20 miljoonaa puuta ympäri maailmaa.

Hanke on kovassa vauhdissa, sillä jo nyt rahaa on kerätty yli 12 miljoonaa puuta varten. Projektiin on hypännyt mukaan varsin nimekkäitä henkilöitä, esimerkiksi Elon Musk ja Felix ”PewDiePie” Kjellberg.

Musk innostui hankkesta jopa sen verran, että hän vaihtoi Twitterissä nimensä Treeloniksi. Puolestaan Kjellbergin lahjoitti varsin tarkan summan puita, niitä oli nimittäin merkitykselliset 69 420 kappaletta.

Mainittakoon vielä mielenkiintoisena kuriositeettina, että Linus Tech Tips -kanava yritti keksiä tapaa, jolla puita voisi istuttaa nopealla (ja hauskalla) tavalla. He nimittäin suunnittelivat puukanuunan tehokasta istuttamista varten.

Kuva: Elon Musk / Joe Scarnici / Getty Images ja PewDiePie / PAX Prime 2015