Kuva: PAX Prime 2015

Felix ”PewDiePie” Kjellberg on YouTuben suosituin tubettaja, ja hän on onnistununut keräämään vuosien aikana yli 100 miljoonaa seuraajaa. Kjellberg on noussut julkisuuteen myös aiheuttamiensa kohujen takia.

Tältä sivulta löydät tietoja Kjellbergin historiasta, ja tarkempia yksityiskohtia hänen matkastaan YouTuben seuratuimmaksi tähdeksi.

Sisällysluettelo

PewDiePie-uutiset

 

Perustiedot PewDiePie:sta

PewDiePie
  • Nimi: Felix Arvid Ulf Kjellberg
  • Syntynyt: 24.10.1989, Göteborg, Ruotsi
  • Ikä: 30 vuotta
  • Pituus: 181 cm
  • Asuinpaikka: Brighton, Iso-Britannia
  • Puoliso: Marzia Bisognin
  • Vanhemmat: Johanna Kjellberg (äiti), Ulf Kjellberg (isä)
  • Lempinimet: Pewds, Poods, PewDie, Gloria Borger, Poppy Harlow
  • Ammatti: Tubettaja

Lähde: Wikipedia

Kuka on PewDiePie?

Felix Kjellberg tuli ensin tunnetuksi YouTubeen tekemistään pelivideoista. Myöhemmin hänen tekemiensä videoiden sisällöt ovat käsitelleet aiheita myös pelimaailman ulkopuolelta. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen videoilla, joissa hän pelasi vuonna 2010 ilmestynyttä Amnesia: The Dark Descent -peliä.

Kjellberg on kotoisin Göteborgista, mutta hän asuu nykyään Brightonissa, Englannissa. Hän aloitti videoiden tekemiseen YouTubeen vuonna 2010. Kohuista huolimatta hän on päätynyt pysymään alustalla, vaikka hän on uransa aikana tehnyt sisältöä myös esimerkiksi DLive- ja Twitch-palveluihin.

Suuresta suosiostaan huolimatta Kjellberg on kiistanalainen hahmo. Vuonna 2017 The Wall Street Jornal kirjoitti hänen natsivitseistään. Artikkelin julkaisun jälkeen Disney Maker Studio katkaisi yhteistyönsä tähden kanssa, ja hänet poistettiin YouTube Red -palvelusta.

PewDiePien varallisuus

Kjellbergin varallisuutta ja ansioita on vaikea arvioida. Kuitenkin esimerkiksi Wealthy Gorilla -sivusto arvioi, että tähden nettovarallisuus on noin 30 miljoonaa dollaria.

Puolestaan Game Quitters -sivuston mukaan Kjellberg tienaa nykyisillä katsojamäärillään noin 500 000 dollaria kuukaudessa. Sen lisäksi tubettaja tienaa kaupallisista yhteistyöprojekteista, ja hän ajoittain mainostaakin erilaisia tuotteita videoillaan.

PewDiePien historia

Kjellberg aloitti YouTube-videoiden tekemisen vuonna 2010. Tuolloin pelaamiseen lliittyvää sisältöä oli selkesti vähemmän tarjolla kuin nykyään. Vuonna 2012 hänen kanavansa ylitti miljoonan seuraajan rajapyykin. Jo vuonna 2013 seuraajia oli kertynyt yli 10 miljoonaa. Saman vuoden aikana Kjellbergin kanavasta tuli myös YouTuben seuratuin kanava.

”Brofist”-nyrkki palkinnoksi

Toisin kuin moni muu tuon ajan tubettajista, Kjellberg onnistui säilyttämään itsellään tasaisen suosion vuosien ajan. Vuonna 2016 Kjellberg lopulta ylitti 50 miljoonan seuraajan rajan, ja YouTube palkitsi hänet isolla punaisella ”brofist”-nyrkillä.

Brofist on tullut tunnetuksi Kjellbergin tavaramerkkinä, sillä ennen hän heitti kaikkien lähetysten lopuksi ”kivet” katsojien kanssa. Suljetusta nyrkistä tulikin sittemmin hänen kanavansa logo. Myöhemmin Kjellberg on kuitenkin luopunut tästä tavasta.

100 miljoonaa seuraajaa

Lopulta vuonna 2019 Kjellberg onnistui keräämään itselleen 100 miljoonaa seuraajaa, taisteltuaan ensin kärkisijasta T-Series -kanavan kanssa. Aiheesta syntyi julkisuuteen noussut ”subscribe to PewDiePie” -kampanja, joka keräsi osakseen paljon huomiota maailmalla.

LUE MYÖS: PewDiePie on kerännyt yli 100 miljoonaa seuraajaa

PewDiePien kohut

Suuresta suosiostaan huolimatta – ja osittain siitä johtuen – Kjellberg on joutunut urallaan useaan otteeseen kritiikin kohteeksi. Vuonna 2017 The Wall Street Journal julkaisi hänestä artikkelin, jossa toimittaja nosti esiin hänen esittämiään natsi- ja juutalaisvitsejä. Tekstin myötä useat yhteistyökumppanit päätyivät ottamaan etäisyyttä tubettajaan.

Seuraava kriisi koitti jo saman vuoden aikana, kun hän haukkui PUBG-ottelun aikana toista pelaajaa termillä ”fucking n*gger”. Välikohtaus tallentui Kjellbergin suoraan Twitch-lähetykseen.

PewDiePien vaimo

Vuonna 2019 Kjellberg meni naimisiin Marzia Bisogninin kanssa. Tubettajan tekemä sisältö on muuttunut selkeästi seesteisemmäksi sen jälkeen, kun hän aloitti suureen suosioon nousseiden Minecraft-videoiden tekemisen. Hän on alkanut tekemään myös yhä enemmän yhteistyötä muiden sisällöntuottajien kanssa. Kjellbergin kanssa ovat pelanneet mm. Jack Black ja Tyler ”Ninja” Blevins.

LUE MYÖS: PewDiePie ja Marzia menivät naimisiin kahdeksan vuoden seurustelun päätteeksi

Miksi nimi PewDiePie?

Kjellberg avasi vuonna 2012 julkaisemassaan videossa nimen ”PewDiePie” taustaa. Vannoutuneena pelaajana hän keksi nimen laseraseen äänestä (Pew) ja aseen aiheuttamasta lopputuloksesta eli kuolemasta (Die). Nimen ”Pie”-osa puolestaan johtuu siitä, että hän unohti alkuperäisen PewDie-tilinsä salasanan, joten hän joutui tekemään itselleen kokonaan uuden tilin.

PewDiePie vs T-series

Vuonna 2018 alkoi näyttää siltä, että intialainen Bollywood-kanava T-Series tulisi ohittamaan Kjellbergin YouTuben seuratuimpana kanavana. Tästä alkoi kamppailu siitä, kumpi osapuoli ennättäisi keräämään ensimmäisenä kokoon 100 miljoonaa seuraajaa.

Kisasta syntyi viraali ilmiö, joka nousi vuonna 2019 suuren yleisön tietoisuuteen. Kjellbergin fanit levittivät meemiä ympäriinsä, kunnes tubettaja itse pyysin kampanjan lopettamista Uudessa-Seelannissa tapahtuneen Christchurchin moskeijaiskun jälkeen. Maaliskuun 15. päivä tapahtuneessa ammuskelussa hyökkääjä oli huutanut ”subscribe to PewDiePie” ennen iskun aloittamista.

Kjellberg rikkoi 100 miljoonan seuraajan rajan 25. elokuuta, reilusti T-Seriesin jälkeen.

PewDiePie somessa

Twitch

Instagram

https://www.instagram.com/pewdiepie