FaZe Clanin nuori Fortnite-pelajaa sai elinikäisen porttikiellon – Syynä huijausohjelman käyttäminen

FaZe Clanin riveissä pelaava Jarvis ”Jarvis” Kaye on paljastanut, että hän on saanut elinikäisen porttikiellon Fortniteen.

Ongelmat saivat alkunsa siitä, kun Jarvis oli ladannut verkkoon videon, jossa hän käytti aimbot-huijausohjelmaa. Hän ei käyttänyt ohjelmaa omalla päätilillään. Lähetyksessä hän myönsi käyttävänsä bottia, ja ilmeisesti ajatuksena oli kauhistella, miten ylivoimainen kyseinen ohjelma on.

Epic Games ei kuitenkaan katsonut hyvällä tällaista sisältöä. Eilen julkaisemallaan videolla Jarvis kertoi saaneensa elinikäisen porttikiellon peliin, ja samalla hän pyysi kaikilta seuraajiltaan anteeksi. Videolla hän paljasti, että hänen saamansa pelikielto on elinikäinen, eikä hän voi pelata enää lainkaan Fortnitea. Sanktio on kova, sillä koko hänen uransa oli tämän yhden kortin varassa.

Ilmoitus on herättänyt sosiaalisessa mediassa varsinaisen mylläkän, kun muut kilpapelaajat ovat osoittaneet tukensa Jarvikselle. Moni on nostanut esiin sen, että pelaajia on aikaisemmin jäänyt kiinni huijaamisesta jopa turnausten aikana, mutta heille on langetettu vain lyhyitä pelikieltoja. Tällöin kyse ei ole kuitenkaan ollut kolmansien osapuolten tarjoamien ohjelmien käyttämisestä, vaan esimerkiksi tiimiytymisestä ottelun aikana.

Tähän suhteutettuna Jarvikselle annettu rangaistus tuntuu erittäin ankaralta. Saattaa hyvinkin olla, että Epic Games päätyy lieventämään päätöstään.

LUE MYÖS: Maanantain LAN-psykoosit: Reissussa rähjääntynyt s1mple unohti pelaavansa kotona

Lähde: Dexerto, Kuva: Jarvis / YouTube / Kuvakaappaus

Edit: Juttua muokattu 4.11. kello 15:35. Tarkennettu muuta tapahtunutta huijaustoimintaa.