Entinen Valven työntekijä kritisoi Twitter-tilillään ”muinaiseksi” kutsuttua CS:GO-koodia, joka on pelinkehittelijöiden painajainen.

Oletko koskaan miettinyt, miksi CS:GO:n bugijen korjaamisessa kestää ikuisuus. No siihen vastaus on Source 1 -pelimoottorin ”muinainen” lähdekoodi, jota pelinkehittelijä Richard Geldreich sanojen mukaan, ei kukaan pysty ymmärtämään.

Twitter-tilillään Geldreich kertoo, että uusien CS:GO-ominaisuuksien lisääminen on melkein mahdotonta ilman, että muita ongelmia syntyy pelin lähdekoodeihin.

– Uusien ominaisuuksien lisäämisen aikana, et voinut vain poistaa vanhaa koodia, jota et ymmärtänyt tai ajatellut tarvitsevasi. Koodia käytettiin jollain tavalla, jota et voinut aavistaa, Geldreich kirjoitti.

Geldreich jatkoi aihetta kritisoimalla ‘renderöimistä’.

Mikäli renderöinnissä tuli ongelmia, kehittelijää syytettiin ja hän joutui korjaamaan sen, vaikka bugi ei olisi johtunut hänen tekemisistään. Tästä syystä ohjelmoijat eivät nähneet motivaatiota viedä peliä eteenpäin ja toteuttaa muutoksia, koska oli mahdollista, että he olisivat joutuneet mahdollisesti tekemään ylimääräistä työtä. Joten ohjelmat päättivät olla muuttamatta mitään, ellei se ollut ehdottoman välttämätöntä.

Tämä voi olla yksi syy siihen, miksi Valve ei korjannut CS:GO:n kamerabugia heti, kun se todettiin vuonna 2016.

Kamerabugi toi isosti hallaa CS:GO-valmentajille, kun esimerkiksi ENCEn valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen tuomittiin yli vuoden toimitsijakieltoon. Useat valmentajat voisivat tänäpäivänä valmentaa joukkueitaan normaalisti, mikäli Valve olisi korjannut kamerabugin heti sen havaittuaan.

Lue lisää: 37 valmentajaa bannattiin katsojabugin käyttämisestä – ENCEn valmentajalle yli vuoden tuomio!

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: Valve