Pelaajat nauttivat aina mahdollisuudesta hioa pelikokemuksesta itsensä näköinen kokonaisuus ja nyt myös PUBG mahdollistaa omien matsien kustomoimisen. Ominaisuutta pääsee kuitenkin vielä tässä vaiheessa kokeilemaan vasta testiservereiden puolella.

Pelaajat pääsevät vaikuttamaan Custom Matchmaking -ominaisuuden avulla melkein kaikkiin pelin ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi pienenevän ympyrän käyttäytymiseen, sekä esineiden ja ajoneuvojen ilmestymisen määrään. Kustomointi ei ainoastaan rajoitu peruspeliin, vaan pelaajat pääsevät vapaasti muokkailemaan myös War Modea ja Zombi Modea. Pelistä voi luomisen jälkeen tehdä joko privaatin tai kaikille avoimen kokemuksen.

custom_pubg1
Lähde: PUBG Corp.

Tässä vaiheessa kustomoitujen otteluiden määrä on rajoitettu 10 000 kappaleeseen, sillä kehittäjät haluavat varmistaa pelin vakaan toimimisen. Kuitenkin PUBG Teamin tiedotteessa todetaan, että tällainen pelaajalähtöinen muokkailu syö erittäin paljon resursseja. Tämän takia otteluiden kustomoitavuus voi tulevaisuudessa muuttua maksulliseksi ominaisuudeksi.

Tässä vaiheessa kannattaa siis käydä kokeilemassa ilmaiseksi miltä kyseinen lisäys peliin tuntuisi.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli