Vain muutama kuukausi sitten, CS:GO:n valmentajabugi järisytti pelin e-urheilumaisemaa, ESIC:n langetettua 37 valmentajaa toimitsijakieltoon. Nyt puolalaisvalmentajat raportoivat uuden bugin löytymisestä.

Uusi valmentajabugi on väitetysti liitoksissa operaatio Broken Fangin mukana tulleen Chat Wheel -ominaisuuden kanssa. Asiasta raportoi ensimmäisenä puolalaisorganisaatio PACT:n valmentaja Vincent ”vinS” Jozefiak.

Broken Fang -operaation mukana tullut Chat Wheel -ominaisuus. (Kuva: Valve)

VinSin mukaan, bugi näyttää valmentajalle vastustajien tekemät Chat Whell -pingit. Hän kertoi törmänneensä bugiin ensimmäistä kertaa PACT:n ottelussa Alternate aTTaXia vastaan.

”Aluksi ajattelin että ne ovat meidän omia pingejä ja joku vain trollaa minua, mutta toisen ottelun jälkeen, pelaajani kertoivat, etteivät he käyttäneet ottelun aikana kertaakaan pingejä. Silloin tajusin mistä on kyse,” kertoi vinS twiitissään.

ESIC:n strategia ja yhteistyöpäällikko Stephen Hanna vastasi nopeasti vinSin twiittiin, pyytäen tätä lähettämään hänelle kaikki tiedot tapahtuneesta.

VinS kertoi ottelun TeamSpeak-tallenteen olevan myös saatavilla, mikäli ESIC tarvitsee todisteita siitä, ettei hän hyödyntänyt pingeistä saatua informaatio. Hän kertoi vain haluavansa olla reilu ja ilmoittaa uudesta bugista heti eteenpäin.

Vincent ''vinS'' Jozefiak

@VJozefiak

Vincent ''vinS'' Jozefiak

@VJozefiak
1/2 There's a new coach bug which allows to see enemies pings. I saw this in todays match vs Alternate aTTax and at the start i was thinking its our pings and somebody just trolling but after match my teammates just told me they didnt ping in this match at all then i understood
2/2 what i saw. There's record from teamspeak so you can check it i didnt use the information, and after last affairs with cheating coaches I want to be fair and tell as early as possible about this. @CSGO @michau9_

VinSin lisäksi puolalaisjoukkue HONORIKSEn valmentaja Robert ”mSr” Pienkowski oli kertonut törmänneensä samaan bugiin. Nyt voidaankin vain toivoa, että Valve korjaa bugin mahdollisimman nopeasti, ennen kuin se tuottaa enempää ongelmia.

Lue myös: Huipputoimittaja kritisoi pelijätti Valvea – ”Valve on kilpailullisen CS:n suurin ongelma”

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.