Ottelu pelataan vain muutama päivä DreamHack Masters Marseille -jättiturnauksen jälkeen, jossa NiP pääsi välieriin kukistettuaan mousesportsin ja SK Gaming:n. Kuitenkin välierissä NiP kaatui tiukasti ruotsalaisille tutuilleen, kun Fnatic voitti ottelusarjan 2-1, ja nousi sarjan viimeisessä kartassa Trainissa 11-5 tappioasemasta voittoon.

Fnatic jatkoi sarjasta semifinaaliin, jossa vastaan tuli Astralis. Tanskalaiset voittivat otteluparin helposti 2-0 ilman sen suurempia vaikeuksia, ja jatkoivat finaaliin, minkä myös hoitivat puhtaasti 2-0. Astralis oli täysin ylivoimainen koko turnauksen ajan, jota monet asiantuntijat, minä mukaan lukien, odottivat, sillä olihan Astralis ollut täysin pitelemätön myös online peleissä esimerkiksi ESL Pro Leaguessa.

Kyseessä on ESL Pro Leaguen yksi viimeisimmistä otteluista. Molemmat joukkueet ovat varmistaneet paikkansa jo Pro Leaguen LAN-finaaleissa, jossa palkintopotissa siis huikeat $750 000.

Ottelun kartta on Overpass. Kyseinen kartta on hyvä molemmille, jolla tarkoitan sitä, että kartta ei ole kummankaan joukkueen poistolistalla kartta äänestyksissä. Astraliksella on 58,9% voittoprosentti kartassa 100 viimeisen päivän aikana, kun taas NiP:llä on 51,6% voittoprosentti. Ero voittoprosenteissa heijastuu Counter-Terroristien puolelle, sillä Astraliksella on jopa 15,5% korkeampi voittoprosentti “CT:llä” pelatessa. Terroristeillä luvut on suht koht tasan.

Astraliksella on myös erityisen hyvä voittoprosentti tasaisesti molemmilla puolilla pistoolikierroksissa. NiP:llä on vain 28,6% voittoprosentti CT-puolella viimeisen sadan päivän aikana, joka varmasti heijastuu heidän CT-puolen kierroksien voittoprosenttiin.

Viimeisin kohtaaminen näiden tiimien kesken Overpassissa tapahtui viime vuoden puolella marraskuussa, joka päättyi Astraliksen 16-5 voittoon. Sitä ei kuitenkaan voi ottaa huomioon tätä ottelua tutkittaessa, sillä siitä on aivan liian kauan aikaa. Counter Strike:ssä joukkueiden voimasuhteet vaihtelevat niin nopeasti ja laidasta laitaan, että viisi kuukautta vanhaa tulosta ei voi ottaa huomioon.

Tähän otteluun lähtisin pelaamaan ehdottomasti Astraliksen voittoa. Voiton kertoimet tulevat kuitenkin olemaan erittäin pienet. Arvioisin, että suorasta voitosta Astralikselle tarjotaan noin 1,40 kertoimia, joka ei todellakaan miellytä. Tämän takia lähden pelaamaan otteluun tasoitusvetoja. Peliyhtiöt tulevat tarjoamaan tähän isolla todennäköisyydellä -3,5 tasoitusta, joka kelpaa erittäin hyvin.