Vuoden odotetuin FPS-peli Valorant julkaistaan kesäkuun 2. päivä.

Riot Gamesin uusi Valorant-peli julkaistaan kesäkuun alussa. Osa odottaa julkaisua innoissaan, toisten mielestä peli ei ole valmis julkaistavaksi.

Entisen Overwatch-ammattilaisen Daniel ”Dafran” Francescan mielestä pelin rank-systeemi on puolestaan surkea.

Rank-systeemi on p**ka. Olen päässyt korkeimpaan rankkiin, joten miksi edes pelata? Ei ole solo- tai duoqueuta ja korkein rank on Valorant, siinä kaikki.

– Mitä teet päästyäsi Valorant-rankkiin? Et mitään. Ei kukaan pelaa vain huvikseen, ja ei kukaan aio pelata jos et voi kivuta vielä korkeammalle. Valorant-rankkiin voivat päästä kaikki. Ei se ole niin hankalaa.

Lue lisää: Valorant-pelaajalta ilmiömäinen suoritus: 73 tappoa yhden pelin aikana!

Valorantin rank-systeemi pitää nyt sisällään seitsemän eri tasoa: Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Immortal, sekä kaikista korkein Valorant.

Ongelma onkin se, että päästyäsi Valorant-rankkiin ei ole mitään järkeä enää pelata, sillä rankkisi ei putoa ajan kanssa. Ainut tapa menettää korkein rankki olisi pelata huonosti, ja jos et pelaa ollenkaan, et voi edes pelata huonosti.

Dafranin mielestä systeemi pitäisi muuttaa samankaltaiseksi kuin esimerkiksi Overwatchissa, jossa on top 500 -pelaajille oma pistetilasto. Näin parhaat pelaajat voivat jatkaa keskenään kilpailua pelin korkeimman rankin saavutettuaan.

Lue lisää: Jättiorganisaatio TSM julkaisi Valorant-joukkueen – mukana viisi CS:GO-tähteä!

Pelin virallinen julkaisu nähdään kesäkuun 2. päivä, ja Polygonin tekemän Valorant-pelinkehittäjä Sean Szopinskin haastattelun mukaan, myös korkein rank tulee saamaan muutoksia.

– Olemme miettineet paljon parhaiden pelaajien henkilökohtaisen pisteytysjärjestelmän lisäämistä, ja tulee se jossain vaiheessa olemaan osa Valorantin kilpailullista ekosysteemiä, kertoi Szopinski haastattelussa.

Ei ole kuitenkaan tiedossa tapahtuuko muutos jo heti julkaisussa, vai joudutaanko sitä odottamaan pitempään.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r