Pelit ja pelaaminen voivat aiheuttaa ajoittain vakavaa riippuvuutta ja varsinkin nuoremmat pelaajat jäävät helposti pelien vietäväksi.

Mirror uutisoi, että 9-vuotias tyttö on joutunut vieroitukseen jäätyään koukkuun Fortniteen. Kyseessä ei ole ollut ainoastaan paljon ruutuaikaa, vaan riippuvuudesta kärsinyt pelaaja kieltäytyi käymästä vessassa, valvoi salaa öisin ja kun häneltä lopulta takavarikoitiin Xbox, hän löi isäänsä.

Tytön äiti Carol kertoo haastattelussa, että ensimmäiset merkit riippuvuudesta tulivat koulun kautta, kun hänen tyttärensä nukahteli tunneilla ja hänen arvosanansa tippuivat. Äiti myös huomasi, että hänen pankkikortiltaan oli käytetty rahaa Fortniten sisäisen valuutan ostamiseen.

Tämä johti konsolin takavarikointiin, mutta tytär ei ottanut uutista hyvin vastaan, vaan löi isäänsä naamaan. Vanhemmat yrittivät rajoittaa peliajan yhteen tuntiin, mutta pian jälkikasvu jäi kiinni öisestä pelaamisesta. Perheen isä löysi tyttären istumasta virtsasta märältä tyynyltä, sillä hän oli niin koukussa pelii, ettei malttanut käydä vessassa.

Seuraavana päivänä tytär tunnusti kaiken ja kertoi pelanneensa joskus jopa kello viiteen asti aamulla, joskus jopa kymmentuntisia pätkiä. Lapsi ohjattiin tämän jälkeen psykoterapeutin huostaan ja hän on parhaimmillaan paranemaan päin.

Jutun voi käydä kokonaisuudessaan lukemassa Mirror-verkkolehdestä.