”V*tun naurettavaa”, Nyt myös FaZe Banks otti kantaa nuoren Fortnite-pelaajan elinikäiseen pelikieltoon

Maanantaina tunteita herätti yllättävä tieto, kun FaZe Clanin riveissä pelaava Jarvis ”Jarvis” Kaye ilmoitti saaneensa lopullisen pelikiellon Fortniteen. Ilmoitus oli raju, sillä Jarviksen koko ura perustui kyiseen peliin.

LUE MYÖS: FaZe Clanin nuori Fortnite-pelajaa sai elinikäisen porttikiellon – Syynä huijausohjelman käyttäminen

Nyt organisaation COO Richard ”FaZe Banks” Bengtson on ottanut aiheeseen kantaa Twitterissä. Banksin mukaan on naurettavaa, että XXiF:n kaltaiset huijarit selviävät vain kahden viikon pelikiellolla. Hän jäi aikoinaan kiinni tiimiytymisestä muiden pelaajien kanssa Fortnite World Cup -karsintojen aikana. Huijaamisesta huolimatta XXiF lopulta lunasti itselleen paikan 30 miljoonan dollarin megaturnauksessa.

–se, että hän [XXiF] pelaa vielä tänäkin päivänä kuin mitään ei olisi tapahtunut, kun samaan aikaan Jarvis on pelikiellossa, on ihan v*tun naurettavaa”, Banks laukoi.

On kuitenkin hyvä muistaa, että Jarvis jäi kiinni pelaamisesta huijausohjelman kanssa. Hän ei koskaan käyttänyt ohjelmaa pelatessaan turnauksissa, mutta silti kolmannen osapuolen tarjoaman ohjelmiston hyödyntäminen on hyvin räikeä rikkomus pelin käyttöehtoja vastaan.

Nyt onkin herännyt tärkeä keskustelu: voidaanko ammattipelaajia rangaista samalla tavoin kuin arkipelaajia? Esimerkiksi tässä tapauksessa rangaistus tuntuu rajulta. Jarvis on nuori pelaaja, jonka koko ura oli kiinni Fortnitessa. Toisaalta Epic Gamesin on pidettävä kovaa linjaa niitä pelaajia kohtaan, jotka pyrkivät hyödyntämään järjestelmää.

LUE MYÖS: World Cup -yleisö yltyi raikuviin suosionosoituksiin, kun tunnettu Fortnite-huijari putosi pelistä

Kuva: Jarvis / YouTube / Kuvakaappaus


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.