Vuosi 2019 oli pelaamisen kannalta erinomainen, mutta vuoden aikana mukaan on mahtunut monenmoista teosta, jotka ovat herättäneet pelaajissa ristiriitaisia tunteita. Tähän listaan toimittaja on kerännyt viisi peliä, jotka ovat herättäneet eniten keskustelua – hyvässä ja huonossa – kuluneen vuoden aikana.

Listassa olevista peleistä suurin osa on kerännyt kehuja (paitsi Left Alive), mutta silti jokin osa lopullisesta tuotoksesta on herättänyt ristiriitaisia tunteita. Tämä on toki vain toimittajan oma kokemus vuoden aikana käydystä keskustelusta. Voit jatkaa keskustelua esimerkiksi sivuston omalla Discord-kanavalla (https://discord.gg/BNxeUnZ).

5. Control

Suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämä peli on kerännyt varsin myönteisen vastaanoton. Kuitenkin porua herätti se, etteivät teoksen konsoliversiot pyörineet toivotulla tavalla. Erityisesti standardimalliset PS4- ja XONE-konsolit joutuivat pinnistelemään Controlin kanssa. Remedy kiirehtikin korjaamaan peliä useilla päivityksellä julkaisun jälkeen, pyrkien parantamaan konsolipelaajien kokemusta.

4. Left Alive

Moni toivoi, että Square Enixin uusi hiiviskely/toiminta/sota/selviytymispeli Left Alive olisi ollut jonkinlainen uusi askel kohti sitä tyhjiötä, jonka Metal Gear -pelisarja jätti taakseen. Kuitenkin tyylikäs pelikotelo jäi tämän teoksen ainoaksi hyväksi puoleksi. Peli on tällä hetkellä Metacritic-sivuston häntäpäässä yhtenä vuoden huonoimmista peleistä.

Tämä IGN:n tekemä arvio kertoo hyvin paljon lopullisesta tuotteesta:

3. Death Stranding

Keskustelu Death Strandingin ympärille ei ole vieläkään hilliintynyt. Kukaan ei tiennyt, mitä he osoisivat odottaa Hideo Kojiman uutuuspeliltä. Tästä syystä kauppojen hyllyille ilmestynyt Death Stranding herätti hyvin ristiriitaisen vastaanoton. Osa pelaajista vannoi teoksen olevan äärimmäisen syvä ja filosofinen teos, kun taas toinen puoli väitti pelin olevan kaunis kävelysimulaattori.

2. Anthem

EA:n julkaisema Anthem oli kauan odotettu teos, joka ei kuitenkaan onnistunut lunastamaan sille asetettuja odotuksia. Julkaisussa kävi ilmi, että peli oli pahasti keskeneräinen ja iso osa sen ominaisuuksista oli lukittu maksumuurin taakse. Kukaan ei tuntunut olevan peliin tyytyväinen ja vaikuttaa siltä, että EA on kiireen vilkkaa lakaisemassa projektia maton alle.

1. Pokemon Sword & Shield

Pokemonien määrän leikkaaminen oli liikaa suurelle osalla pelisarjan faneista. Viimeinen pisara oli kuitenkin se, että Game Freak kertoi leikkausten johtuvan suuresta työtaakasta. He nimittäin olivat suunnittelemassa kaikkien Pokemonien hahmomallinnukset uudestaan, mikä puolestaan osoittautui valtavaksi työmaaksi. Ihmetys olikin suuri kun peli lopulta saapui myyntiin, sillä suuri osa hahmomallinnuksista olikin kierrätetty.