Kolmastoista TI10 joukkue esittelyssä on kiinalainen Vici Gaming. Useaan otteeseen maailmanrankingissa jopa ykkösenä ollut organisaatio lähtee metsästämään sitä kaikkein kauneinta, joka on heitä vältellyt. Vici Gaming pääsi lähelle Aegista vuoden 2014 The Internationalissa, mutta koki raa’an 3-1 tappion finaalissa Newbeetä vastaan. Tuo kyseinen finaali muistetaan kaikkien antiklimaattisimpana.

Mutta, vuodet vierii ja meta muuttuu. Vici Gaming on ollut kymmenen parhaan joukkueen joukossa vuodesta toiseen, ja se lähtee tämän vuoden The Internationaliin rankingin sijalta 5.

Vici Gaming Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 21.9.2012
  • Maa: Kiina
  • Valmentaja: Yao “QQQ” Yi
  • Manageri: Xu Xiaoyun
  • Voitettua palkintorahaa: $9,048,586

Kutsu The International 10 turnaukseen aukesi DPC kauden kautta, kun Vici Gaming keräsin 960 pistettä ja sijoittui sijalle 7. Joukkue oli molemmissa DPC 2021 China Upper Division turnauksissa kolmas (2x 200p), One Esports Singapore Majorissa sijoituis oli 7.-8 (200p) ja lopulta WePlay AniMajorissa saavutettu neljäs sija toi loput vaadittavat pisteet (350), joilla VG varmisti kutsun TI10 lopputurnaukseen.

Vuoden 2021 teema Vici Gamingille on ollut varsin vahvat lohkovaiheet eri turnauksissa sekä tapahtumissa. Joukkue on kuitenkin hyytynyt lopussa ja edellinen turnausvoitto on syksyltä 2020. Parhaat sijoitukset ovat i-League 2021 season 1 & 2 finaalit, joissa VG koki kahdesti tappion Team Asterille. Season 1 finaalissa VG hävisi 0-3, ja season 2 finaalissa 1-3.

Joukkue tekee paljon asioita oikein, mutta jostain pitäisi vielä löytää yksi vaihde lisää, jotta finaaleissa kärsityt tappiot saataisiin käännettyä voitoiksi. Joku voisi puhua siitä legendaarisesta voittamisen kulttuurista, sillä se näyttää tällä hetkellä uupuvan. Tulokset ovat totta kai hyviä, mutta loppujen lopuksi huipulla vain voittajat muistetaan.

Lue myös: Invictus Gaming ja Toisen Aegiksen Metsästys

Vici Gaming Dota 2 TI10 Kokoonpano

  1. Yang “poyoyo” Shaohan
  2. Zeng “Ori” Jiaoyang
  3. Ren “old eLeVeN” Yangwei
  4. Xiong “Pyw” Jiahan
  5. Ding “Dy” Cong

Nykyisestä kokoonpanosta Ori on ollut mukana jo vuodesta 2017, Dy liittyi joukkueeseen 2018, Pyw 2019 ja poyoyo sekä old eLeVeN 2020. Ori on ollut mukana TI:ssä kahdesti, Old eLeVeN neljästi, pyw sekä Dy molemmat kertaalleen. Vici Gamingin kokoonpanosta vain poyoyo on ensikertalainen.

Aiemmin mainitusta voittamisen kulttuurista: Nyt joukkueen mukana on myös mm. PSG.LGD:n TI8 finaaliin asti valmentanut QQQ, joka tuo vielä lisää kokemusta sekä osaamista joukkueen peräsimeen sekä ennen kaikkea draftaamiseen. Mainittakoon vielä, että QQQ oli PSG.LGD:n valmentajana myös vuoden 2019 The Internationalissa, jossa joukkue sijoittui kolmanneksi. Kokemuksesta ei siis ainakaan pitäisi jäädä kiinni.

Vici Gaming on vaarallinen joukkue, jota ei pidä aliarvioida, vaikka isot voitot heitä on karttanut. Viimeisen 12 kuukauden aikana se on kuitenkin voittanut 167 ottelua pelaamastaan 280:stä. Voittoprosentti on siis 60% hujakoilla. QQQ:n tuoma apu voi olla ratkaiseva tärkeillä hetkillä, ja se antaa pelaajille mahdollisuuden keskittyä enemmän omaan suorittamiseen, kuin draftaamiseen.

Vici Gamingilla on kaikki mahdollisuudet pelata tiensä neljän parhaan joukkoon TI:ssä, jos he vain saavat viimeiset palat paikalleen ja peli lähtee luistamaan alusta asti.

Lue lisää: Team Aster Ennakossa – Dota 2 TI10

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!