Vuoden 2012 The International turnauksen voittanut Invictus Gaming on jälleen tikissä, tai oli ainakin vielä keväällä. Yksi vanhimmista kiinalaisista Dota 2 organisaatioista on tunnettu läpi sen historian yhtenä kovimmista Dota 2 organisaatioista. Mutta riittääkö se tänä vuonna toiseen mestaruuteen? Joukkueen sisällä luottamus siihen on ainakin vahva.

Invictus Gaming pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 02.08.2011
  • Maa: Kiina
  • Valmentaja: Su “Super” Peng
  • Manageri: Zhao Yinqing
  • Voitettua palkintorahaa: $5,734,394

IG:n loppuvuosi 2020 ei ollut kovin hääppöinen, mutta vuoden vaihteen jälkeen joukkueen ilme parani selkeästi. Tammikuusta huhtikuuhun mentiin todella lujaa ja IG voitti huomattavasti enemmän, kuin hävisi. DPC kausi meni kaiken kaikkiaan varsin hyvin, sillä heti kärkeen Invictus Gaming voitti DPC 2021 S1 – China Upper Division sarjan ja otti itselleen elintärkeät 500 DPC pistettä.

Kruunu kevään loistaville otteille tuli ONE Esports Singapore Majorista. IG putosi Evil Geniusesia vastaan (0-2) Upper bracketin toisella kierroksella lower bracketiin. Sen jälkeen IG kaatoi Thunder Predatorin (2-1), Team Secretin (2-0), ja lower bracketin finaalissa PSG.LGD:n (2-1). Finaalissa oli luvassa revanssi Evil Geniusesia vastaan. Finaali venyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, jossa IG oli lopulta parempi ja pääsi nostelemaan pokaalia.

Tuo kyseinen major turnauksen voitto oli organisaation ensimmäinen Tier 1 -tason tapahtuman mestaruus sitten vuoden 2017 pelatun Dota 2 Asia Championshipin. Kaiken kaikkiaan Invictus Gaming napsi 2021 DPC kauden aikana itselleen 1100 pistettä joilla irtosi 5. sija ja sen myötä suora kutsu TI10 lopputurnaukseen.

Invictus Gaming Dota 2 TI10 Kokoonpano

  1. Jin “flyfly” Zhiyi
  2. Zhou “Emo” Yi
  3. Thiay “JT-” Jun Wen
  4. Hu “Kaka” Liangzhi
  5. Chan “Oli” Chon Kien

Nykyinen kokoonpano on pelannut yhdessä jo reilu pari vuotta, ja Emo sekä Oli ovat olleet rosterissa jo yli kolme. IG on pelannut todella kovalla tasolla jo pitkään, joka on myös näkynyt joukkueen tilastoissa. Huolenaiheita on kuitenkin olemassa, sillä loistavan kevään jälkeen IG:n pelaamisessa näkyi hiipumisen merkkejä. Toukokuussa voitto% putosi lähes 50:een ja heinäkuussa otettiin vain tukkaan. Elokuussa IG pelasi jälleen hurjan määrän Dotaa, mutta voittoprosentti jäi vain hilkun yli 50.

Viimeisimmäksi ennen The Internationalia pelattu turnaus jossa IG oli mukana pelattiin elo-syyskuun taitteessa. i-League 2021 Season 2:ssa oli mukana IG:n lisäksi mm. Team Aster, Vici Gaming, RNG, sekä Elephant. IG oli lohkovaiheessa toiseksi viimeinen ja pääsi vain vaivoin mukaan pudotuspeleihin. Sitten 0-2 tappio Elephantille, jota seurasi vaivoin raavittu voitto Team MagMa’a vastaan. IG sijouttui lopulta kolmanneksi, mutta ilmaan jäi kysymysmerkkejä. Tekemistä siis riittää jos maailmanlistan 11. meinaa haastaa (muut) maailman parhaat suurimmalla mahdollisella näyttämöllä.

Lue myös: Esittelyssä T1 Dota 2 – TI10

Ota e-urheilu.org seurantaan Twitterissä!