Ensimmäinen esittelyyn nouseva kiinalainen TI10 joukkue on Team Aster. DPC kaudelta paikkansa The International turnaukseen ansainnut joukkue on paperilla heikoin kiinalainen organisaatio, mutta älä anna sen hämätä. Team Aster on täynnä potentiaalia ja kokemusta, joka saattaa koitua monen muun turmioksi.

Team Aster Pähkinänkuoressa

 • Maa: Kiina
 • Valmentaja: Zhang ”LaNm” Zhicheng
 • Manageri: Yang Lin
 • Voitettua palkintorahaa: $599,482

Vuonna 2018 perustettu organisaatio pääsee nyt ensimmäistä kertaa mukaan The International turnaukseen! Team Aster on tullut pitkän matkan ja ansaitsi paikkansa suoralla kutsulla. Joukkueen kokoonpanosta löytyy kokemusta sekä nuoria ja nälkäisiä pelaajia, joka on ollut voittava resepti jo jonkin aikaa. Hauska knoppi Team Asterista on se, että organisaatiolla on kaksi akatemia joukkuetta, joissa kypsyy tulevaisuuden lupauksia odottamassa näytönpaikkaa parrasvaloissa.

Team Aster TI10 Kokoonpano

 1. Du “Monet” Peng
 2. Liu “DD斩首” Yuhao
 3. Lin “Xxs” Jing
 4. Ye “Borax” Zhibiao
 5. Zhang “LaNm” Zhicheng

Team Aster on kylvänyt tuhojaan Aasian Dota 2 skenessä viimeisen vuoden aikana voittamalla reilu 60% otteluistaan. Joukkue pääsi mukaan kevään DPC 2021 Season 1 – China Upper Division kaudelle takaoven kautta voittamalla karsinnat. Team Aster kuitenkin osoitti samantien ensimmäisen kauden aikana kuuluvansa taistelemaan parhaiden kanssa. Aster hävisi vain yhden ottelusarjan, 0-2 Vici Gamingia vastaan, ja voitti kuusi muuta. 6-1 tilastot (12-3) oikeuttivat toiseen sijaan, ja taakse jäivät mm. PSG.LGD, Vici Gaming sekä Elephant.

Tämä ei kuitenkaan täyttänyt joukkueen vatsaa, sillä DPC 20212 Season 2 – China Upper Division kauden päätteeksi Team Aster nappasi itselleen täydet 500 DPC pistettä voittamalla sarjan. Näillä pisteillä joukkue myös nappasi itselleen suoran kutsun syksyn 2021 The International turnaukseen.

Vaikka Team Aster on tällä hetkellä joindota.com:in joukkue rankingissa maailmanlistan kolmonen, niin ei kuitenkaan kuulu ainakaan vedonlyöntikertoimissa mestarisuosikkien joukkoon. Tähän vaikuttanee kehnosti mennyt WePlay AniMajor, jossa Aster sijoittui vasta sijoille 9.-12. Elokuun OGA Dota PIT Season 5: China -turnauksessa joukkue oli neljäs, joka on kuitenkin varsin hyvä suoritus. Edellä selvisi vain PSG.LGD, IG sekä Elephant.

Lue myös: Uudistunut Alliance & Nikobaby – Dota 2 TI10

Team Aster Dataa

Aster on erittäin monipuolinen joukkue, jonka drafteihin mahtuu todella laaja pooli eri heroja, joista suurta osaa Aster käyttää paljon. Edellisen kuuden kuukauden aikana eniten menestystä on tullut seuraavien herojen kanssa (min 10 peliä):

 • Grimstroke, 10 ottelua 80% voittoja
 • Queen of Pain, 11 ottelua 72% voittoja
 • Axe, 17 ottelua 70% voittoja
 • Leshrac, 21 ottelua 66% voittoja
 • Abaddon, 15 ottelua 66% voittoja
 • Troll Warlord, 12 ottelua, 66% voittoja
 • Magnus, 13 ottelua 61% voittoja.

Yli viiden ottelun heroja 70+ voittoprosentilla on lisäksi mm. Pudge, Spectre, Winter Wyvern, Chen, Ursa, Tidehunter, Monkey King sekä Shadow Demon. Mainittakoon, että Team Aster on pickannut Shadow Demon yhdeksän kertaa ja voittanut näistä otteluista jokaisen.

Mitä odottaa Asterilta The Internationalissa?

Itse näen Asterin niin sanottuna sleepperinä. Monet ohittavat joukkueen olankohautuksella, sillä Kiinasta tulee kuitenkin PSG.LGD, Invictus Gaming sekä Elephant, joita kaikkia pidetään ennakkoon Asteria kovempina joukkueina. Team Aster pääsee siis parrasvalojen ulkopuolella tekemään tuhojaan, vaikka se on jo näyttänyt pystyvänsä kaatamaan maanmiehensä isoissakin turnauksissa. En yllätty, mikäli Aster nappaa paikan main stage -vaiheen upper bracketista erinomaisella lohkovaiheen suorittamisella!

Ota e-urheilu.org seurantaan myös Twitterissä!