Valve teki vihdoin odotetun päätöksen, kun pelijätti ilmoitti tekevänsä kovaa työtä saadakseen pelistä enemmän pelaajaystävällisemmän.

Jokainen peli, jossa on ranked-pelimuoto, kokee ongelmia smurffaajien takia, sillä he pilaavat oman tasoisten pelaajien pelikokemuksen.

Smurffaajasta puhutaan silloin kuin korkeamman tason pelaaja saapuu alemman tason peleihin. Yleensä smurffaajat haluavat joko pelata kavereidensa kanssa tai haluavat vain yksinkertaisesti pelata peliä alemmalla taitotasolla.

Valve on ottanut smurffaajat Dota 2:ssa nyt tosissaan: peliyhtiö kertoi, että tästä lähtien smurffaaminen on Dota 2:ssa pelikieltoon johtava rikkomus, ja muut ”pelin pilaavat” käyttäjät saavat samanlaisia rangaistuksia.

Keskitymme ensisijaisesti uusiin tileihin, jotka on luotu tämän päivän jälkeen ja niihin, joiden uskomme smurffaavan tai tekevän jotain pelin pilaavaa käyttäytymistä. Bannaamme myös toisinaan manuaalisesti vanhat olemassa olevat tilit, jotka selvästi pilaa peliä, Valve kertoi blogipostauksessaan.

Valve pyrkii myös seuraamaan ”boostaamista” ja käyttäjien myymistä.

– Jos sinut todetaan myyvän tilejä, boostaavan tai harjoittavan vastaavaa pelin pilaavaa toimintaa, ensisijaisesti tilisi saattaa olla myös kiellon alainen. Tämän vuoksi olemme viime aikoina korottaneet boostaajien ja ostettujen tilien kieltoprosenttia, Valve jatkoi.

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.

Artikkelikuva: Valve

Lue myös: Bloomberg: Microsoft haluaa ostaa Discordin – kaupan hinta yli 10 miljardia dollaria