Twitch on poistanut PogChamp-emoten sivustolta, emoten kasvojen omistaja Ryan ”Gootecks” Gutierrezin julkaistua 6. tammikuuta twiitti koskien Yhdysvalloissa tapahtunutta sekasortoa, jossa mielenosoittajat tunkeutuivat kongressin Capitol-rakennukseen.

Twitchin mukaan Gootecksin lausunnot kannustavat ihmisiä väkivaltaan, ja ovat tämän vuoksi päättäneet poistaa sivustolta hänen kasvoistaan tehdyn emoten.

PogChamp oli yksi Twitchin tunnistettavimmista emoteista.

– Olemme päättäneet poistaa PogChampin, emoten kasvojen tehtyä lausuntoja jotka kannustavat väkivaltaan sen jälkeen, mitä tapahtui Capitolissa tänään, kertoi Twitch lausunnossaan.

Yhtiö kuitenkin ilmaisi haluavansa PogChampin takana olleen idean jatkavan elämistään, ja etsivänsä nyt uusia kasvoja ikoniselle emotelle.

– Haluamme, että Pogin takan ollut tunne ja sen käyttö jatkaa elämistään – sen merkitys on paljon suurempi kuin kuvattu henkilö tai itse kuva – ja sillä on suuri paikka Twitch-kulttuurissa. Emme kuitenkaan voi hyvällä omallatunnolla jatkaa kuvan käytön sallimista.

– Aiomme työskennellä nyt yhteisön kanssa uuden emoten suunnittelemiseksi, edustamaan kaikista hypeimpiä hetkiä Twitchissä.

Twitch

@Twitch

Twitch

@Twitch
We've made the decision to remove the PogChamp emote following statements from the face of the emote encouraging further violence after what took place in the Capitol today.
We want the sentiment and use of Pog to live on – its meaning is much bigger than the person depicted or image itself– and it has a big place in Twitch culture. However, we can't in good conscience continue to enable use of the image.

PogChampin poistamisesta huolimatta, on Twitchissä vielä useita BetterTTV-lisäosalla näkyviin saatavia emoten variaatioita. E-urheilutoimittaja Rod ”Slasher” Breslaun mukaan, BetterTTV on kieltäytynyt variaatioiden poistamisesta, sillä haluavat he tarjota ihmisille valinnanvapauden niiden käytöstä.

Alkuperäinen PogChamp juontaa juurensa vuonna 2010 kuvattuun Gootecksin videoon. Itse emote lisättiin Twitchiin vuonna 2012, ja oli se yksi sivuston ensimmäisistä globaaleista emoteista.

(Uutista päivitetty 8.1.2021 klo 16. Lisätty kohta Slasherin saamasta BTTV:n lausunnosta.)

Lue myös: Striimaaja yhdisti kuntoilun ja videopelien pelaamisen nerokkaalla tavalla

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.