Tukholman keskustaan tulee jättimäinen peli- ja musiikkikeskus

Tukholmaan Sergelin torille avataan vuoden 2021 alkupuolella jättimäinen peli- ja musiikkikeskus.

Valtavaan seitsemänkerroksiseen rakennukseen tulee 7500 neliömetrin edestä viihde- ja työskentelytiloja. Viidensadan huippuluokan pelikoneen lisäksi keskuksesta luvataan löytyvän tilat konsoli- ja VR-pelaamiselle. Näitä voi vuokrata tuntihintaan ja odotetun kävijämäärän väitetään olevan jopa 5000 ihmistä päivittäin. Keskukseen rakennetaan myös Euroopan tällä hetkellä suurin pysyvä esports-areena, johon tulee mahtumaan kerralla noin 650-800 katsojaa.

Pelaamisen lisäksi keskuksessa voi myös luoda ja tehdä töitä. Äänitysstudioiden lisäksi tulee löytymään myös tiloja podcastien ja videoiden tuottamiseen. Yleisiä  yhteistyöskentelytiloja tulee löytymään kolmesta kerroksesta ja jäsenyydellä saa näihin pääsyn lisäksi käyttöönsä muun muassa kuntosalin.

Projektin taustalla on Space niminen yritys, jonka ovat perustaneet Gustav Käll, Lars Bloomberg ja Per Sundin. Herrasmiehien taustat ovat musiikkibisneksessä ja arkkitehtuurissa, mutta he ovat kiinnostuneet kilpapelaamisen ja sen saavutettavuuden kehittämisestä. Esimerkiksi Källin johtama Enter Records on Electronic Sports Leaguen ja Universal Music Groupin yhteishanke, joka keskittyy Gaming-musiikkiin ja on vahvasti mukana kilpapelaamisen tapahtumissa.

Lähde: https://esportsobserver.com

Kuva: Space.