Toimitus kävi sunnuntaina pelaamassa Magic: The Gatheringin uuden War of the Spark -setin prerelease-turnauksessa.

Magic: The Gathering -keräilykorttipelin uusin laajennus War of the Spark on nyt ilmestynyt ja perinteiseen tapaan korteista saatiin ensimmäinen maistianinen prerelease-turnauksessa.

Prerelease on aloittelijaystävällinen tapahtuma, jossa jokainen pelaaja rakentaa oman pakkansa kuudesta boosterista avattujen korttien pohjalta. Jokainen pakka pitää sisällään minimissään 40 korttia ja kaikkia avattuja lappuja saa hyödyntää pakassa.

Uusimman setin erikoisuutena on valtava määrä plainswalker-kortteja, joita on aikaisemmin totuttu näkemään vain hyvin rajattu määrä. Esimerkiksi omaan pakkaani sain mahdutettua kaiken kaikkiaan kuusi plainswalkeria.

Pakan rakentamiseen oli varattu 50 minuuttia, mikä voi äkkiseltään kuulostaa pitkältä ajalta. Todellisuudessa minuutit lentävät kuin siivillä, sillä suurin osa setin korteista on vielä tässä vaiheessa pelaajille outoja. Tästä syystä pelkkien korttien tutkimiseen kuluu oma aikansa.

Oma pakkani perustui plainswalker-korttien lisäksi amass ja proliferate -avainsanoihin. Kyseisiä kykyjä hyödyntämällä pääsin rakentamaan varsin massiivisia zombie-armeijoita Dreadhorde Invasion -kortin avulla ja lopulta Eternal Skylord antoi kaikille epäkuolleille lentokyvyn.

Kuitenkin varsinainen menestys jäi alun kahden voiton jälkeen laihaksi. Kolmas peli päättyi venyneen ensimmäisen erän jälkeen tasapeliin ja kaksi viimeistä ottelua päätyivät karvaisiin tappioihin.

Näin jälkeenpäin ajateltuna War of the Spark on erittäin mielenkiintoinen setti, mutta eri pakkoja vastaan pelatessa huomasin, että samanlaiset teemat tuntuivat toistuvan pelaajasta riippumatta. Tämä johtunee suuresta määrästä plainswalker-kortteja, jotka tuntuvat tekevän kaikista pakoista astetta hitaampia.

Tämän takia selkeät aggro-pakat loistivat poissaolollaan.