E-jalkapallon Suomen Cupin mestaruudet ratkottiin lauantaina 1. huhtikuuta. Avoimen sarjan voittaja on Ponkilan Pantterit ja 12–15-vuotiaiden mestari on FC Honka.

Palloliiton toimistolla Töölössä oli juhlapäivän tuntua, kun Suomen parhaat FIFA-pelaajat olivat kokoontuneet mittelemään e-jalkapallon Suomen Cupin mestaruudesta. Avoimen sarjan lisäksi pelattiin myös 12-15 -vuotiaiden finaali.

Avoimen sarjan semifinaalit

Ilta aloitettiin avoimen sarjan semifinaaleilla. Semifinaalit pelattiin BO2-periaatteella, eli kahden ottelun yhteismaalit ratkaisee otteluparin lopputuloksen. Avoimen sarjan ensimmäisessä semifinaalissa kohtasivat Ponkilan Pantterit (Jesse ”Kossu72” Kosamo ja Jeremias ”Jerkos” Kosamo) ja Jyrkkälän Tykit (Jesper ”Jesu”, Kasperi ”Dubax” Nevä ja Jasper ”Jaso” Soini). JyTy aloitti semifinaalin terävästi ja siirtyi heti ottelun alussa 1-0 -johtoon. PonPa kuitenkin käänsi ottelun kokemuksella itselleen voittaen sen 2-1 lukemin. Toisessa osaottelu Kosamoiden veljeskaksikko jatkoi samalla höyryllä eteenpäin ja peli päättyi 2-5, eli otteluparin ja finaalipaikan vei PonPa yhteismaalein 7-3.

PonPa:n finaalivastus ratkaistiin Fish Unitedin (Anton ”Anzinho” Korvanaho ja Juuso ”jtasku” Tasku) ja Puotinkylän Valtin (Arttu ”arttu614q” Helaseppä, Niklas ”Nigi” Gallen ja Onni ”Onzgu” Malinen) välillä. Ensimmäinen ottelu päättyi tarkkaavaisten otteiden jälkeen Valtin 1-0 voittoon. Toinen osaottelu näytti jo menevän samoin lukemin Valtille, mutta Fish United pääsi peliin mukaan onnistuneen rangaistuspotkun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi FisU:n 2-1 johtolukemiin, joten ottelupari venyi jatko-otteluun yhteismaalien ollessa tasan 2-2. Jatko-ottelussa ei maaleja nähty, eli finaalipaikka ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa. Maaleja tehtiin täplältä tasatahtiin, kunnes FisU:n kolmas veto torjuttiin. Valtti ei epäonnistunut omissaan ja vei finaalipaikan näin rangaistuspotkuilla.

Avoimen sarjan finaalissa Ponkilan Pantterit kohtasivat Puotinkylän Valtin. Avoimen sarjan finaali pelattiin myös BO3 -periaatteella. Ensimmäisessä ottelussa Valtilla pelasivat Gallen ja Malinen, mutta Kosamot nappasivat ensimmäisen kiinnityksen mestaruuspokaaliin tarkalla 1-0 voitolla. Toiseen otteluun Valtti vaihtoi Helasepän takaisin pelaavaan kokoonpanoon ja Valtti aloittikin ottelun erittäin pirteästi siirtyen 1-0 johtoon. Ottelun toisella puoliajalla ennakkosuosikkina finaaliturnaukseen lähtenyt PonPa käänsi kuitenkin ottelun 2-1 lukemiin ja näytti jo marssivan suoraan mestaruuteen. Valtti kuitenkin tasoitti ottelun ja varsinainen peliajan jälkeen lukemat olivat 2-2, eli toinen ottelu ratkaistiin jatko-ottelussa. Jatko-ottelussa PonPa iski kahdesti ja otti itselleen ottelusta 4-2 voiton ja Suomen Cupin mestaruuden suoraan kahdella otteluvoitolla.

Lähde: Palloliiton verkkosivut