Kun ajattelee Counter-Strike: Global Offensive -pelissä huijaamista, tulee ensimmäisenä mieleen netistä ladattavat ohjelmistot, jotka käynnistetään ennen pelipalvelimelle liittymistä.

Yleisesti olettaen, Valven ja erillisten turnausjärjestäjien huijauksenesto-ohjelmat onnistuvat varsin mainiosti löytämään huijausohjelmia käyttävät pelaajat. Nyt kysymys kuuluukin: ”Mitä tehdä kun kyseessä ei olekaan huijausohjelma, vaan tietokoneeseen kytkettävä huijauslaitteisto?”

Tubettaja Sparkles osti verkosta itselleen vastaavanlaisen huijauslaitteen nimeltään EPO Aim Device. Kehittäjän mukaan, laite lukee suoraan CS:GO-pelistä saatua dataa, ilman että huijauksenesto-ohjelmat pystyvät sitä mitenkään jäljittämään.

Kehittäjän mukaan laite ei ole ensimmäinen luokkaansa ja niitä on käytetty jo pidemmän aikaa semi-pro tason CS-liigoissa, kuten ESEA. Asiaa ei pidä kuitenkaan vähätellä, palkintopottien ollessa näissäkin tuhansien eurojen luokkaa.

Vaikkakin ESEA on kertonut pystyvänsä jäljittämään koneisiin kytketyt huijauslaitteistot, kertoo kehittäjä videolla tämän olevan helposti kierrettävissä. Hänen mielestään oikein käytettynä, on laitteita täysin mahdoton tunnistaa turnausjärjestäjien toimesta.

Tuntuukin siltä, että sanonta ”online CS” sai nyt aivan uuden merkityksen. Jos sinua kiinnostaa miten laite käytännössä toimii, sekä haluat kuulla kehittäjän haastattelun, katso uutisen alusta löytyvä video aiheesta.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.