ENCE julkisti torstai-iltana uuden kansainvälisen CS:GO-kokoonpanon ja kommentoi samalla joulukuussa tapahtuneita asioita.

Viime vuoden loppupuolella ENCEssä jysähti, kun Aleksi ”allu” Jalli vieraili HLTV:n podcastissa, jonka aikana ENCEn sen aikainen pelaaja Jere ”sergej” Salo täräytti Twitterissä kommentin, joka sai lopullisesti ENCEn kokoonpanon hajoamaan.

ENCEn uuden joukkueen julkaisemassa lausunossa organisaation GM Niklas Ojalainen kommentoi joulukuun tapahtuvia seuraavasti:

– Joulukuussa sosiaalisen median tapahtumat keskittyivät voimakkaasti Aleksi ”allu” Jalliin ja hänen käyttäytymiseensä joukkuetoverina. Tunnustamme täysin, että hän on tehnyt virheitä ENCE-aikanaan. Kaiken vastuun asettaminen yhden henkilön harteille ei kuitenkaan ole hyväksyttävää, Ojalainen kommentoi tiedotteessa.

– Kaikki joukkuetta koskevat päätökset on tehty yhteisymmärryksessä johtavien pelaajien, valmentajien ja organisaation välillä. Aleksilla on ollut tärkeä ääni joukkueessa pelaajakokemuksensa takia, mutta hänen syyllistämisensä yksin on väärin, Ojalainen jatkoi.

Uuden kokoonpanon tuulet

Nyt kuitenkin vanha kokoonpano on historiaa ja ENCE on julkistanut uuden kokoonpanon, jossa nähdään neljää eri kansalaisuutta. ENCEn vanhasta kokoonpanosta joukkueeseen jäi Allu ja Joonas ”doto” Forss. Kolme uutta nimeä ovat tanskalainen Marco ”Snappi” Pfeiffer, israelilainen Lotan ”Spinx” Giladi ja puolalainen Pawel ”dycha” Dycha. Joukkueen päävalmentajana toimii Eetu ”sAw” Saha.

ENCEn penkille siirretty Elias ”Jamppi” Olkkosen tulevaisuuden suunnitelmia käydään lasunnon mukaan parhaillaan läpi, mutta viime aikaisista huhuista ja pelaajan lausahduksista voi päätellä, että hänet voidaan tulla näkemään Valorant-pelissä tulevaisuudessa.

Tiedotteessa myös kerrottiin, että Jampin ulosjääminen uudesta joukkueesta johtuu muun muassa pitkään kestäneestä Major-pelikiellosta, joka estää häntä pelaamasta CS:GO:n isoimmassa turnauksessa.

Lue myös: Jamppi siirtyy Valorantiin, jos tarjouksia CS:GO:ssa ei näy – ”Mielummin mä sitä teen kuin olen koulun penkillä tai kaupan kassalle”

Lue myös: IS:n tiedot: Jamppi on poistunut ENCEn CS-kokoonpanosta – siirtyy todennäköisesti Valorantiin

Joukkueen matkaan lisättiin myös suorituskykyvalmentaja, jonka tontille hyppää psykoterapeutti Ville ”WILLFEEL” Merinen. WILLFEEL nousi viime vuonna tunnetuksi puhumalla mielenterveydestä ja psykoterapiasta Twitch-kanavallaan.

ENCEn uusi CS:GO-kokoonpano näyttää tältä:

Aleksi ”allu” Jalli
Joonas ”doto” Forss
Marco ”Snappi” Pfeiffer
Lotan ”Spinx” Giladi
Pawel ”dycha” Dycha

Eetu ”sAw” Saha (valmentaja)
Ville ”WILLFEEL” Merinen (suorituskykyvalmentaja)

Elias ”Jamppi” Olkkonen (penkitetty)
Miikka ”sunNy” Kemppi (penkitetty)

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: Helena Kristiansson / ESL