Fortnite on ollut battle royale -genren kiistaton kuningas jo pitkään, mutta nyt voimasuhteet ovat muuttumaan päin. Pelimaailma kohahti, kun Superdata raportoi Fortniten tuottojen romahtaneen tammikuun aikana yhteensä 48%.

Kova lasku koskee kaikkien alustojen yhteenlaskettua tulosta, eikä selkeää syytä romahtaneelle tulokselle ole. Esimerkiksi supersuosituksi nousseen Apex Legendsin kanssa tällä ei ole tekemistä, sillä kyseinen peli saapui markkinoille vasta helmikuun aikana.

Toisaalta laskua voisi selittää se, että pelimarkkinoiden kuumin aika sijoittuu joulua edeltävään aikaan. Tuolloin pelejä luonnollisesti ostetaan paljon ja ihmisillä on muutenkin aikaa keskittyä pelaamiseen. Kuitenkaan Fortniten kaltaiseen peliin tällaisten kausittaisten muutosten ei pitäisi vaikuttaa näin radikaalilla tavalla. Pelistä kun ei ole tarjolla fyysisiä kappaleita.

Laskeneesta tuloksesta huolimatta Fortnite pysyy toistaiseksi pelimaailman huipulla.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli