Suomen ykkösjoukkue HAVU Gaming ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemia aloittavat yhteistyön saadakseen nuorille suomalaisille pelaajille aikaan CS-leirejä. Vuokatti-Rukan urheiluakatemia halusi olla vahvasti mukana elektronisen urheilun kehittämisessä ja akatemia päätti ottaa ensi askeleen tätä tavoitetta kohden avaamalla yläkoululeirityksen yhteistyössä HAVU Gamingin kanssa. Akatemian mukaan yhteistyö on lähtölaukaus isommalle kokonaisuudelle. ”Tavoitteena on luoda kattava e-urheilijapolku urheiluakatemiaan yhtestyösstä HAVU:n ja muiden alueen toimijouden kanssa” kertoo akatemian e-urheiluvastaava Jussi Silmula.

Leirejä järjestetään kaksi. Ensimmäinen leiri starttaa 11. helmikuuta ja jatkuu 17. helmikuuta asti. Ensimmäisen leirin aiheisiin kuuluu perusasiat kuten harjoittelu, rutiinit, tiimin rakentaminen ja joukkueen roolitus. 15.-21. huhtikuuta pidetään toinen leiri, joka on on jatkoleiri edelliselle leirille. Jatkoleirillä paneudutaan psykologisiin asioihin, joita e-urheilijan pitää uran aikana käsitellä. Jatkoleirillä käsitellään myös otteluihin valmistautumista, voittamisen kulttuuria sekä häviämisen käsittelyä. Leirit eivät siis ole mitään hölynpölyä vaan leirien pyrkimyksenä on valmistaa pelaajia mahdolliseen tulevaan esports uraan ammattimaisella otteella.

Suomalainen HAVU Gaming aloittaa yhteistyön Vuokatti-Ruka urheiluakatemian kanssa.

Counter Strike: Global Offensive valikoitui peliksi luontevasti sillä peli kuuluu suosiossa mitattuna Suomen kärkikastiin. HAVU valikoitui yhteistyökumppaniksi sillä he ovat Suomen ykkösjoukkue. Joukkue on haalinut kotimaisista turnauksista kultamitaleja läjäpäin. Joukkue on myös menestynyt matalemman tasoisissa ulkomaalaisissa turnauksissa. Silmula onkin vakuuttunut, että akatemia saa hyviä vinkkejä HAVUlta liittyen elektroniseen urheiluun ja tarkemmin CS:GO:hon. ”HAVU on yksi Suomen kovimmista CS:GO -tiimeistä, joten saamme heiltä varmasti viimeisintä tietoa lajista ja pelivalmennuksesta. Heidän pelillinen menestyminen ja kokemus huippupelaamisesta ovat myös erittäin iso asiaSimula sanoo.

HAVU Gamingin toimitusjohtaja Lasse Salminen odottaa yhteistyötä urheiluakatemian kanssa innolla. Hän kertoo, että esportsin ja nuorisosta vastuun kantaminen on HAVU:lle tärkeä asia. Salminen myös kiittää akatemiaa ennakkoluulottomuudesta lähteä tukemaan elektronista urheilua: ”Arvostamme Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ennakkoluulottomuutta lähteä mukaan kehittämään suomalaista eSportsia ja tuomaan ammattiosaamista perinteisen urheilun puolelta, joka varmasti edesauttaa e-urheilun kehittymistä ammattimaisempaan suuntaan Suomessa” sanaili Salminen.

HAVU Gamingin valmentajana toimiva Toni ”toNppa” Luhtapuro toimii pääasiassa leirin päävalmentajana. ”Otan vetovastuun kokonaisuuden suunnittelusta, mutta paikalla apuna tulee olemaan joukkueemme tähtipelaajia ja mahdollisesti myös muita valmentajiaLuhtapuro kommentoi. Joukkueen jäseniä, jotka tulevat osallistumaan leirien vetämiseen ei tiedotteessa mainita.

Jere ”sergej” Salo on HAVU Gamingin vasta 15-vuotias huippulupaus.

HAVU Gamingillä itsellään on kokemusta nuorista pelaajista sillä suomalaisjoukkueen kokoonpanossa pelaa heidän nuori tähtipelaajansa Jere ”sergej” Salo. Vasta 15-vuotias huippulupaus on jopa maailman tasolla oikea kultakimpale. HAVU Gaming onkin kiinnostunut uusista nuorista pelaajista, jotka pääsevät näyttämään kyntensä leireillä. ”Pääsemme ensimmäisenä näkemään tulevaisuuden lupaukset ja täytyy muistaa, ettei sergej (Salo) olisi välttämättä koskaan päässyt näyttämään taitojaan iilman oikeita verkostoja” Salminen muistuttaa. Salminen kertoo vielä lopuksi, että he ovat miettineet uuden joukkueen rakentamista näistä nuorista pelaajista ja heidän pyrkimyksestä järjestää tälle joukkueelle turnauspaikkoja suomalaisista LAN-tapahtumista.