Tälläkertaa Ruotsissa järjestetty StarCraft II World Championship Series:n lopputurnaus saatiin eilen päätökseen Jönköpingissä. Turnauksen finaalissa kohtasivat hallitseva WCS voittaja Alex ”Neeb” Sunderhaft ja suomalainen Joona ”Serral” Sotala.

Edellisen WCS turnauksen Austinissa voittanut ”Neeb” ja ”Serral” pelasivat vastakkain erittäin tiukan finaaliottelun, joka venyi yhteensä seitsemän pelin mittaiseksi. Koko ottelu on nähtävissä Twitchissä.

Suomalainen ”Serral” sai ottelussa erittäin hyvän lähdön voitettuaan ensimmäisen pelin puhtaasti. Koko turnauksen virheettömästi pelannut ”Serral” vaikutti erittäin itsevarmalta, mutta ”Neeb” ei kuitenkaan pienestä hätkähtänyt. Yhdysvaltalainen StarCraft supertähti otti ottelun varmasti haltuunsa voitettuaan seuraavat kolme ottelua ja vei finaalin 1-3 tilanteeseen.

Ensimmäistä kertaa WCS finaaleissa pelannut ”Serral” ei kuitenkaan lannistunut vielä näin pienestä, vaan sai itsensä kasaan peleihin viisi ja kuusi ja sai ottelun käännettyä tasatilanteeseen 3-3. ”Neeb”:n paine kuitenkin oli viimeisessä ottelussa niin kova, että ”Serral” joutui taipumaan ja lopulta hävisi viimeisen ottelun ja sijoittui turnauksen toiselle paikalle.

Vaikka ”Serral”:a ei nähtykään vielä korkeimmalla palkintopallilla, nettosi hän turnauksesta mukavat 10 000 dollaria, sekä 1400 WCS pistettä. Turnauksen voittajalle oli luvassa WCS Global Finals paikka BlizzCon:lle, joka jäi tälläkertaa saamatta. On kuitenkin mahdollista, että näemme ”Serral”:n myös koko kauden huipentavissa finaaleissa. World Championship Series:ssä pelataan vielä kaksi turnausta Valenciassa ja Montrealissa. WCS Valencia turnaus nähdään StarCraft Twitch -kanavalla heinäkuun 13. päivä 02:00 (Suomen aikaa) alkaen.