Usein kaikkein uutisoiduimmat elektronisen urheilun jättipelit ovat joukkuepohjaisia. Esimerkiksi Dota2, CS:GO ja LoL ovat tiimipelejä, tärkeää on joukkeen keskeinen dynamiikka ja ryhmähenki. StarCraft II eroaa tässä suhteessa edellä mainituista. Kyseisessä pelissä kaikki paine on yhden pelaajan harteilla ja voittaja nousee yksin yleisön eteen.

Joona ”Serral” Sotala on kuin varkain noussut yhdeksi tämän hetken menestyneimmäksi suomalaiseksi e-urheilijaksi. Viime viikolla hän teki jotain sellaista mihin kukaan muu Korean ulkopuolinen pelaaja ei ole pystynyt, sillä hän voitti maassa järjestetyn GSL vs The World -turnauksen. Samalla hänestä tuli yksi kymmenestä pelaajasta, jotka ovat voittaneet turnausmestaruuden kaikilla kolmella turnausalueella. Mutta millainen persoona tämä itsestään hiljaisen kuvan antava menestyjä on?

Peliorganisaatio ENCE esports, jonka riveissä Serral taistelee, julkaisi muutama päivä sitten Jasmin ”Neridan” Pärkän tekemän haastattelun nuoresta menestyjästä. Haastattelusta käy ilmi, että Sotala on varsin vaatimaton persoona. Kysyttäessä miten hän on juhlinut voittoaan, Serral totesi ettei hän ole suuremmin voittaan juhlinut, muutoin kuin että hänen äitinsä oli ostanut heille kakun juhlan kunniaksi.

ENCE

@ENCE
Visiting a modest champion 😉

🏆🏆🏆🥇🥇🥇

#EZ4ENCE #esportsfi

Haastattelussa Serral kertoo myös omista lähtökohdistaan ja harjoittelusta. Kun hän aloitti pelin, oli hän omien sanojensa mukaan nopeasti melko hyvä, mutta viisi vuotta hän ainoastaan paransi sijoitustaan pelin tilastoissa. Varsinainen turnaus-menestys jäi vielä silloin saavuttamatta. Vasta 2017, kun hän saattoi kokonaan keskittyä pelaamiseen, ampaisi hänen uransa nousukiitoon.

StarCraft II WCS -kausi hupentuu Global Finals -turnaukseen. Serral kertoo, että hän näkee menestyksensä Koreassa hyvänä merkkinä, mutta epäilee myös, että vastustajat ovat tutustuneet hänen pelaamiseensa ja valmistautuneet paremmin. Sotala kuitenkin vaatimattomasti myöntää uskovansa mahdollisuuksiina. Koko ENCEN tekemän haastattelun Serralista voit käydä lukemassa täältä.

Global Finals alkaa 26.10. ja kamppailu jatkuu aina 3.11. saakka.

Tätä aikaisemmin myös ESL on tehnyt suomalaisesta pelaajasta erittäin hyvän esittelyvideon, jossa Sotala kertoo tarkemmin omasta menneisyydestään pelin parissa: