Armeija on jo pitkään antanut huippu-urheilijoille mahdollisuuden suorittaa asepalveluksen heille suunnitellulla ja hiotulla sisällöllä. Monen iloksi puolustusvoimat ilmoitti noin vuosi sitten haluavansa myös e-urheilijoita mukaan suorittamaan palveluksen Urheilukoulussa. Maailmalla tämä ei ole mitään uutta, sillä esimerkiksi Etelä-Koreassa vastaava malli on jo ollut kauan käytössä.

Yle uutisoi että vaikka päätöksestä uutisoitiin laajasti ja siitä oltiin mielissään, niin ei sopivia kanditaatteja ole löytynyt. Yksinkertaisesti tarpeeksi kovatasoisia e-urheilijoita ei ole ilmoittautunut palvelukseen.

Ylen haastattelema SEUL:n toiminnanjohtaja Mirka Tukia kertoo, että liitto auttaa hakijoiden arvioinnissa, sillä puolustusvoimilla ei välttämättä ole tarpeeksi tietoa tai asiantuntemusta kaikista mahdollisista lajeista. SEUL pisteyttää hakijat ja selvittää minkä verran hakija on kilpaillut kansallisella tai kansainvälisellä tasolla.

Puolustusvoimat ottaisivat innokkaasti vastaan ammattimaisia e-urheilijoita, sillä heillä voisi olla anettavaa mm. simulaatioharjoituksissa ja niiden kehittämisessä.

Tässä siis nuoremman polven pelaajille hyvä tavoite. Kovalla treenaamisella ja näytöillä voi saada melko ainutkertaisen kokemuksen asepalveluksessa. Nähtäväksi jää kenestä tulee Suomen ensimmäinen e-urheilija puolustusvoimissa.