PewDiePie joutui uuteen somemylläkkään – tällä kertaa syynä oli paidan ”natsisymboli”

Felix ”PewDiePie” Kjellberg on ollut viimeaikoina otsikoissa useaan otteeseen, ja pääasiassa uutisointi on ollut tubettajan kannalta positiivista. Ensin Kjellberj ja Marzia Bisognin menivät naimisiin, ja tämän jälkeen YouTube-tähti onnistui ylittämään 100 miljoonan seuraajan rajapyykin.

Saavutuksesta innostuneena Kjellberg päätyi lahjoittamaan 50 000 dollaria Anti-Defamation League -kansalaisjärjestölle, joka pyrkii taistelemaan antisemitismiä ja muuta kiihkoilua vastaan. Yllättäen Kjellberg kuitenkin ilmoitti julkaisemallaan videolla, että hän vetää lahjoituksensa pois järjestöltä, ja hän etsii rahoille uuden kohteen.

LUE MYÖS: PewDiePie joutui kummallisen somekohun keskelle – Syynä 50 tuhannen dollarin lahjoitus

Viimeisimmän kohun aiheutti kuitenkin tubettajan paita, jota hän piti yllään antaessaan ilmoituksen lahjoituksen perumisesta. Paidan kauluksessa nimittäin näyttää olevan rautaristi, ja kyseinen symboli on tullut tunnetuksi saksalaisena kunniamerkkinä, joka nykyään liitetään vahvasti Natsi-Saksaan. Tämä huomio nosti sosiaalisessa mediassa aikaan mylläkän, jossa sometähteä syytettiin mm. piiloviestien lähettämisestä yleisölleen.

Kuvakaappaus Felix Kjellbergin videolta.

Uudella videolla Kjellberg ottaa kantaa näihin väitteisiin toteamalla, ettei kyseessä ole rautaristi, vaan symbolin vieressä oleva teksti paljastaa merkin ”Georgian ristiksi.” Kyseistä merkkiä käytetään vielä nykyäänkin maan lipussa. Lisäksi Kjellberg perusteli, että hän ei juurikaan mieti sitä miten hän pukeutuu.

Kjellberg kuitenkin myönsi olleensa ajattelematon käyttäessään monitulkintaista paitaa tehdessään ilmoituksen lahjoituksen vetämisestä pois. Lisäksi Kjellberg kertoi ottavansa vastaan ehdotuksia järjestöistä, joita hän voisi harkita 50 000 dollarin sijoituskohteiksi.

Kuva: PAX Prime 2015