Kotakun lähteiden mukaan vuoden 2020 Call of Duty on kovien muutosten keskipisteessä, sillä Activision on päätynyt yllättäen vaihtamaan pelin kehityksestä vastaavaa studiota.

Call of Duty -pelisarjan ympärillä on massiivinen tuotanto, sillä sarja täydentyy joka vuosi uudella pelillä. Tästä syystä pelien kehityksestä vastaa kolme studiota, jotka ovat Treyarch, Infinity Ward ja Sledgehammer. Pelistudiot vastaavat vuorotellen uusien Call of Duty -pelien kehityksestä:

  • Treyarch – Black Ops II, III, IIII
  • Infinity Ward – Ghosts, Infinite Warfare, vuoden 2019 Modern Warfare (ei virallisesti vahvistettu)
  • Sledgehammer – Advanced Warfare, WWII

Alun perin Activisionin suunnitelmissa oli, että Sledgehammer olisi vastannut uuden Call of Duty: Cold War -pelin kehityksestä yhdessä Raven-studion tukemana. Kuitenkin Kotakun lähteiden mukaan Treyarch on ottanut vuoden 2020 julkaisun haltuunsa ja suunnitelmissa on uusi Black Ops 5 -peli.

Yksi huhuttu syy projektin dramaattiselle muutokselle on Sledgehammerin ja Ravenin huonot välit. Lähteiden mukaan nämä kaksi studiota kiistelivät toistuvasti vuoden 2020 CoD-pelin kehityksestä. Nyt molemmat tahot toimivat ainoastaan hankkeen apuvoimina.

Kotakun mukaan Activision on alkanut lisäksi miettimään tulevien pelien ansaintamekaniikkaa. Huhutaan, että päättävät tahot harkitsevat pelisarjan muuttamista free-to-play -muotoon ja rahaa kerättäisiin pelinsisäisten ostosten kautta. Lähteiden mukaan ratkaisua harkitaan jo tulevan Modern Warfare -pelin kohdalla.

Lähde: Kotaku Kuva: Activision